content/2_fiú_és_a_ludak.jpg

Concordia mmm – 2016. november 21.

A két fivér és a ludak

Két fivér dolgozott a családi birtokon. A fiatalabb testvér néhány éve nagyobb felelősséggel járó feladatokat és több jutalmat is kapott. Egy napon az idősebb megkérdezte az apját, magyarázná meg, hogy miért van ez.

Az apa így szólt: “ Először is menj el Kellyék farmjára, tudd meg, vannak-e eladó libáik – szükségünk van az állomány növelésére.”

Az idősebb fiú hamarosan visszatért a válasszal: “Igen, van öt eladó libájuk.”

Az apa ezután ezt mondta: “Jó, kérlek, kérdezd meg, mennyi az áruk.”

A fiú visszajött a válasszal: A ludak tíz fontba kerülnek darabonként.

Az apa válasza: “Jó, most kérdezd meg, tudják-e holnap szállítani őket.”

A fiú engedelmesen hozta a választ: “Igen, tudják őket szállítani holnap.”

Az apa megkérte az idősebb fiút, hogy várjon és figyeljen, majd odakiáltott a fiatalabb testvérnek, aki a közelben dolgozott: “ Menj el Davidsonék farmjára, és tudakold meg, van-e eladó libájuk, növelnünk kell az állományt.”

A fiatalabb fiú hamarosan visszatért a válasszal: “Igen, van öt libájuk, tíz font darabja, vagy tíz libát adnak, nyolcért libánként, és holnap tudják őket szállítani. Kértem, hogy szállítsanak ötöt, hacsak nem értesítjük őket másként egy órán belül. Megbeszéltem velük, hogy ha akarunk még plusz ötöt, akkor megkapjuk őket hat fontért darabonként.

A farmer odafordult az idősebbik fiúhoz, aki elismerően bólintott – most már megértette, miért kapott a testvére felelősségteljesebb munkát és nagyobb elismerést.

logo_tanacsadas

Kérdéseit munkatársunk telefonon vagy e-mailben megválaszolja.

Érdeklődöm

Klienseink mondták

GE – BUDAPEST BANK

"A hosszú távú kapcsolat alapja a kölcsönös megértés, az állandó odafigyelés a másikra, és a folyamatos megújulás. A Concordia és Budapest Bank között ilyen kapcsolat működik 1997 óta. Fejlesztettünk közösen vezetőképző programokat, amelyeket a Concordia trénerei tartottak. Adaptáltunk külföldi tréningeket igazodva az anyavállalat, a General Electric igényeihez. A Concordia munkatársai tanácsadói szerepet vállaltak szervezetfejlesztési programjainkban, s így közvetlen közelről ismerkedhettek meg szervezeti kihívásainkkal és munkatársainkkal éles helyzetekben. Számíthatunk rájuk, számíthatnak ránk."

Vecsenyi János

Képzési és fejlesztési vezető

                                                                                               

Főbb ügyfeleink

  • pa_mol
  • pa_sanmina
  • pa_kh2
  • pa_bert
  • pa_richter
  • benteler
  • Audi
  • Mvm
  • Gls
  • Mercedes