content/a_szemeteskocsi.jpg

Concordia mmm – 2017. február 13.

A szemeteskocsi törvénye

Egyik nap beugrottam egy taxiba, és elindultunk a repülőtér felé. A jobb sávban haladtunk, amikor egy fekete kocsi vágott ki elénk egy parkolóhelyről.

A sofőröm rátaposott a fékre, megcsúszott, és csak centimétereken múlt, hogy elkerülte a másik kocsit. Annak a vezetője visszafordult, és kiabálni kezdett velünk. A sofőröm csak mosolygott, és legyintett a pasasra. Úgy tűnt nekem, valójában barátságos volt. Megkérdeztem tőle: Miért csak így reagált? Ez a fickó majdnem tönkretette a kocsidat, s mi is könnyen kórházba kerülhettünk volna! Ekkor a taxisofőröm megtanított valamire, amit ma úgy nevezek, hogy: „A szemeteskocsi törvénye”. Elmagyarázta, hogy sok ember olyan, mint a szemeteskocsi. Szaladgálnak teli szeméttel, frusztrációval, haraggal, elégedetlenséggel telve. Ahogy a szemetük felhalmozódik, szükségük van egy helyre, ahol lerakják, és néha te vagy az a hely, akire ráborítják.

Ne vedd személyesre! Csak mosolyogj, legyints egyet, kívánj nekik minden jót, és menj tovább. Ne vedd át a szemetüket, és ne terjeszd a munkahelyen, otthon, az utcán. A lényeg, hogy a sikeres emberek nem engedik, hogy a szemeteskocsik uralják a napjukat. Az élet túl rövid ahhoz, hogy reggel megbánással ébredjünk.

https://www.shortstories.co.in/law-garbage-truck-management-stories/

logo_tanacsadas

Kérdéseit munkatársunk telefonon vagy e-mailben megválaszolja.

Érdeklődöm

Klienseink mondták

MOL CSOPORT

"1999-ben találkoztam először egy Jövőkép építő workshopon a Concordia csapatával. Ez volt az a workshop, ami elindított egy folyamatot, amely során egy nagy, elkényelmesedett magyar szocialista vállalat alakult át versenyképes, dinamikusan fejlődő, sikeres nemzetközi vállalattá.
2001-ben már, mint az egyik főszereplője lehettem részese a következő történelmi workshopoknak. A „Hogyan csökkentsük le készleteinket 700 ezer tonnára”, ma már legendássá vált, mert szintén mérföldkőnek számít a kőolaj-feldolgozás és értékesítés területén a teljes vállalati optimumot megvalósító szervezeti működés kialakításában.
2008-ban pedig már felső vezetőként nem volt kérdés, hogy amikor egy több ezer fős szervezet átalakításáról, mondernizálásáról, jövőképének megfogalmazásáról döntöttünk, hogy ezt csak Lövey Imrével és a Concordia csapatával tudtuk elképzelni. És még ekkor is kaptunk újat. Az általuk kidolgozott Egészséges szervezet elmélet és a hozzá tartozó kérdőív óriási segítséget jelentett nemcsak abban, hogy lemértük hol is tart a szervezet, de abban is, hogy a kollégák jelentős része azonnal megértette a változás és változtatás szükségességét…
…sose akartak csak csinálni dolgokat, mindig meg akartak csinálni valamit…és ezt ma is profi módon teszik…"

Kelemen Béla

Finomítás igazgató

Főbb ügyfeleink

  • pa_mol
  • pa_sanmina
  • pa_kh2
  • pa_bert
  • pa_richter
  • benteler
  • Audi
  • Mvm
  • Gls
  • Mercedes