content/kévé,_répa,_tojás.jpg

Concordia mmm – 2017. január 9.

Hogyan kezeljük a kihívásokat?

Egy fiatal nő elment az anyjához, beszélt neki az életéről, arról, hogy mennyire nehezen mennek a dolgai. Nem tudta, hogy mit csináljon, fel akarta adni. Kifáradt a harcban, a küszködésben. Úgy látta, hogy amint az egyik probléma megoldódik, azonnal jön egy másik.

A mamája kivitte őt a konyhába. Megtöltött három edényt vízzel, és odatette ezeket a tűzhelyre. Hamarosan elkezdett forrni bennük a víz. Az első edénybe sárgarépát tett, a másodikba tojásokat, s az utolsóba őrölt kávét. Hagyta őket forrni, és húsz perc múlva lekapcsolta a gázt alattuk.

Kivette a sárgarépát, és egy tálba helyezte. A tojásokkal ugyanígy tett. A kávét kimerte merítőkanállal, és egy edénybe rakta. A lányához fordult, és megkérdezte: Mondd meg nekem, mit látsz?

Sárgarépát, tojást és kávét. – válaszolt a lánya. Az anyja kérte, hogy fogja meg a sárgarépát.

A lány megtette, és érzékelte, hogy puha. Az anyja ezután azt kérte, vegyen ki egy tojást, és hámozza meg. Miután kivette a héjából, megfigyelhette, milyen a keményre főtt tojás. Végül a mama kérte, hogy kortyoljon a kávéból. A lány mosolygott, amint megszagolta az aromáját, és megtapasztalta gazdag zamatát. Aztán megkérdezte: Mit jelent ez?

Az anyja elmagyarázta, hogy a tárgyak mindegyike ugyanazt szenvedte el, a forrásban lévő vizet. Mindegyik különbözőképpen reagált rá. A sárgarépa kemény volt, merev. A forrásban lévő víz hatására meglágyult, gyenge lett.

A tojás törékeny volt. A vékony külső héja megvédte a folyékony belsejét, de miután a forró vízben tartózkodott, a belseje keményebbé vált.

Az őrölt kávé viszont egyedi volt. Miután a forró vízbe rakták, megváltoztatta a vizet, illatossá és zamatossá tette.

Melyik vagy te? kérdezte a lányát. Amikor egy csapás kopogtat az ajtódon, hogyan válaszolsz? Sárgarépaként, tojásként, vagy kávészemekként? Mi történik ilyenkor veled?

Amikor szembesülsz egy kihívással, elgyengülsz, és azt érzed, legyőztek? Vagy keményebbé és keserűbbé változtat ez a tapasztalat? Vagy lehetőségként látod, hogy befolyásold a környezetedet, hogy pozitívan változtass a helyzeten, hogy jobb legyen, mint kezdetben?

 Lehetőséged van ez utóbbira, tehát itt az ideje, hogy elkezdj dolgozni rajta!

logo_tanacsadas

Kérdéseit munkatársunk telefonon vagy e-mailben megválaszolja.

Érdeklődöm

Klienseink mondták

K&H CSOPORT

"Én a mostani helyzetemben ennél sokkal hasznosabb tréningre nem nagyon tudtam volna menni. Ami tetszett, hogy jól egyensúlyozott az elmélet és a gyakorlat megfelelő arányával, nekem nagyon sok olyan konkrét dolgot adott, amire eddig nem, vagy nem tudatosan figyeltem, emiatt ezen változtatni fogok. Szóval bátran ajánlom mindenkinek! :-)

Jól felépített, arányos tréning, melyben kellő súllyal szerepel az elméleti alap, és annak gyakorlati alkalmazása is. Hasznosnak tartom azoknak, akik vezetői feladat előtt állnak, illetve azoknak is, akik már gyakorolják azt. A 3 teljes nap együtt töltött idő pozitív hatással volt a csapatkohézióra is.

Nemrég vettem részt a Vezetői 2. tréningen, ami nagyon nagy segítséget adott a vezetői gondolkodásom fejlesztésében, valamint a kollégáim fejlődését elősegítő coaching beszélgetések felépítésében, fontosságában. A tréning leghasznosabb részei számomra a közvetlen beosztottaim véleményének feldolgozása az én vezetői munkámról, valamint a coaching beszélgetési szituációs játék, amelynek a tapasztalatait be tudom építeni kollégáim valós fejlesztésébe. A tréningen nagyon jól éreztem magam, mivel rendkívül képzett és felkészült trénerünk volt (Szilágyi Tamás), aki folyamatosan figyelt mindenki aktív részvételére is.

A Concordia által tartott tréning alkalmával többféle technikát sajátítottam el, a tréning hatására határozottabban és nyíltabban lépek fel közönség előtt. A csoportos munkák alatt a társaimmal sokkal közelebb kerültünk egymáshoz, s olykor a puszta jelenlétünkkel segítettük egymást a közös feladatok ideje alatt. A tréning új magokat ültetett el bennem, új gondolatokat ébresztett, egy másik látószögbe helyezett. Mindent egybevéve, a Tamással eltöltött tréning mind csapatépítő, mind pedig személyiségfejlesztő foglalkozásként is tökéletesen megállta a helyét. Mindenkinek tiszta szívből tudom ajánlani, mert a komfortzónából kilépve nyílik meg a lehetőség a személyes fejlődésre.

Résztvevői visszajelzések

HR-esként, különféle karrier- és tehetségmenedzsment programok résztvevőinek támogatójaként már számos, Concordia (főként Szilágyi Tamás) által facilitált vezetői tréningen vehettem részt az elmúlt években. Rendkívül pozitív élmény volt számomra a sokféle csoporttal megélt tréning, ahol bár a tematika hasonló volt, mégis a különféle valós helyzetek átbeszélése, a saját élmények megosztása változatossá tette a programokat. Tamással együttműködésünk kezdetekor együtt dolgoztuk ki a tréningek tematikáját, struktúráját, majd a visszajelzésekre alapozva az évek során folyamatosan finomhangoltuk a felépítést, tartalmat. Könnyű volt a közös munka Tamás rugalmassága és magas szintű szakértelme miatt, a tréningek alatt pedig mindig nagyon figyelt a résztvevők ’rezdüléseire’. Jó érzés látnom, hogy a korábbi tréning résztvevők mennyi mindent beépítettek az ott hallottakból, tanultakból a mindennapi működésükbe."

Géczi Mirjam

Szenior HR tanácsadó

Főbb ügyfeleink

  • pa_mol
  • pa_sanmina
  • pa_kh2
  • pa_bert
  • pa_richter
  • benteler
  • Audi
  • Mvm
  • Gls
  • Mercedes