Blog

content/tk_logó.png

Tréning Kerekasztal Konferencia 2019

Cégünk, a Tréning Kerekasztal tagvállalataként, szeretettel ajánlja figyelmébe alábbi konferenciánkat!
content/publikaciok_hirek/motiv.jpg

Motiváció a Z-generáció számára: a Kenneth Thomas-módszer ?

A munkaerő piacára mostanában belépő generáció teljesen máshogy szocializálódott és tanult, mint a náluk idősebbek, emiatt a motiváció terén is teljesen más módon lehet rájuk hatni. A megoldást az általunk is sikerrel alkalmazott Kenneth Thomas-módszer jelenti, ebből adnánk most egy kis ízelítőt az olvasónak.
content/publikaciok_hirek/trap2.jpg

A döntési csapdákba nem nehéz beleesni – de hogy lehet elkerülni azokat?

Még a sokat látott cégvezetőket is megtréfálhatják az úgynevezett döntési csapdák, amelyek úgy térítenek el a jó iránytól, hogy észre sem vesszük, legfeljebb, amikor már túl késő. Lássuk, mire figyeljünk, mit kerüljünk el.
content/publikaciok_hirek/6sigmakiem.jpg

Mi is az a titokzatos Six Sigma?

Elsőre szupertitkos hírszerző alakulat neve is lehetne, de a Six Sigma valójában a legsikeresebb cégek és vállalkozások hátterében működő minőségbiztosítási módszertant jelöli, amelyet a legnagyobb világcégek vezetői közül sokan vallásként tisztelnek. De lássuk, mi ez az egész és hogyan használható a gyakorlatban!
content/publikaciok_hirek/workhard.jpg

Motiváció vagy manipuláció? – Pár gondolat a jó vezetésről

Kosztra Balázs, a Concordia ügyvezetője az idei Tréning Kerekasztal Konferencián pecha kucha előadást tartott a motiváció helyes és helytelen módszereiről, és arról, mit tehet egy jó vezető, hogy elősegítse a kollégák sikeres működését a szervezeten belül. Az alábbiakban az előadás gondolatait fűztük össze.
content/publikaciok_hirek/phone1.jpg

Ezekkel az appokkal sokkal szervezettebb lehetsz!

A zsebünkben megbújó okostelefon több egyszerű kommunikációs eszköznél, a számtalan jobbnál jobb alkalmazás segítségével ugyanis nem csak a fontos emaileket válaszolhatjuk meg és nem csak a fontos ügyfélhívásokat bonyolíthatjuk le, hanem a hatékonyságunkat is csúcsra járathatjuk. Lássuk, milyen applikációkkal dolgoznak a legjobbak.
content/tk_logó.png

Tréning Kerekasztal Konferencia 2018

Cégünk, a Tréning Kerekasztal tagvállalataként, szeretettel ajánlja figyelmébe alábbi konferenciánkat!
content/publikaciok_hirek/bisnode_logo.png

Bisnode

A Bisnode tanúsítványa szerint a legmegbízhatóbb cégek között vagyunk!
content/slider/hatoscsatorna.jpg

Munkatársaink a szervezet- és vezetésfejlesztésről, illetve a munkaerő megtartásáról.

A Hatoscsatorna Sikersorozat két adásában munkatársaink Kosztra Balázs, és Lánczi Judit arról beszéltek, hogyan lehet a munkaerő elvándorlását a szervezet-és vezetésfejlesztés eszközeivel elkerülni, vagy csökkenteni.
content/magnes.jpg

A Concordia Szervezet- és Vezetésfejlesztési Kft a Sikersorozatban

A 2017. július 20-i  adásban tanácsadóink arról beszélnek, miként lehet a szervezetek egyik égető problémáját -  a munkaerő-megtartást - a tudatos szervezetfejlesztés eszközeivel enyhíteni, megoldani. Az adás ideje: 2017. július 20. (csütörtök) 22.00  óra
1 2 >  >>

Publikációk

Stratégiák a konfliktuskezelésben

A konfliktus jó. Ez a tétel mára már – szerencsére –közhellyé vált. Valaki más negatívan viszonyul valamihez, ami számomra fontos – így definiáljuk egyszerűen a konfliktust, és joggal merül fel a kérdés, hogy ebben mi a jó. De a mindenkori status quo ill. modus vivendi megkérdőjelezése nélkül nincsen fejlődés, például nem lépett volna ember a Holdra, és sohasem született volna meg a székelykáposzta. Na persze háborúk sem robbantak volna ki…

Szilágyi Tamás Benedek
Üzlet & Pszichológia – „Konfliktusaink!”
2014. június-július / III. évfolyam, 3. szám, 40-42. oldal
http://www.upszi.hu/hr/cikk/alljunk_hozza_tudatosan

Változás és menedzsment

Az idő mindent megváltoztat. A tettek még inkább, és még azt is lehetővé teszik, hogy befolyást gyakoroljunk a változás irányára. Ki ne akart volna már valaha változtatni az életén? Többet mozogni, színházba járni, találkozni régi barátokkal, felhagyni a csülkös pacal vagy a túrórudi (mértéktelen) fogyasztásával? Más, izgalmasabb tevékenységet, testhezállóbb munkakört választani?

Szilágyi Tamás Benedek
Üzlet & Pszichológia (2013/14 december-január / II. évfolyam 6. szám)
http://www.upszi.hu/hr/cikk/valtozas_es_menedzsment

Csomó a zsebkendőn

Pataki Sándor
Üzlet & Pszichológia (2013/augusztus-szeptember II.évfolyam/4. szám)
http://www.upszi.hu/menedzsment/cikk/csomo_a_zsebkendon

Kezdő klinikai pszichológusként annak idején gyakran hallottam az orvos kollégáktól, ahogy a betegeiket a stressz-mentes életvitelre biztatják. Gyakran eljátszottam a gondolattal, hogy nekem min kellene változtatnom egy ilyen életvitel megteremtéséhez. Arra jöttem rá, hogy valószínűleg fel kellene hagynom a munkámmal, de a családommal és a barátaimmal is minimálisra kéne redukálnom a kapcsolatomat. Ugyanis az engem érő stressz döntő hányada ezekből a körökből származik:

A Lean Len, avagy a Vakond nadrág-gyártási folyamatának leanesítése. Még több leant az óvodákba!

Dorka István
HR Portál
http://www.hrblog.hu/lean-hr/2013/05/22/meg-tobb-leant-az-ovodakba-2/

Praktikus útmutató a lean szemlélet és lean alapfogalmak csaknem teljes körű, gyors megértéséhez Alaptétel: „Mindössze annyit teszünk, hogy áttekintjük azt az időszakot, ami az ügyfél rendelésének leadásától a pénz beszedéséig eltelik; majd ezt az időtartamot az értéket nem teremtő veszteség kiküszöbölésével csökkentjük.” – foglalta össze a lean (lánykori nevén a Toyota Termelési Rendszer) lényegét Taiichi Ohno, a rendszer ősatyja.

Kerítésfestés és folyótisztítás: a csapatépítés új trendjei

Játszótérépítés, kerítésfestés, folyómeder tisztítás: a tavaszi csapatépítő tréningek új trendjei az idén a társadalmi segítségnyújtásról szólnak. Tavaszhoz közeledve a vállalatok már a csapatépítő tréningeket tervezik, az idén több trend is egyszerre érvényesül.

Kosztra Balázs
Profession.hu
http://www.profession.hu/cikk_karrierepites/20130416/keritesfestes-es-folyotisztitas-a-csapatepites-uj-trendjei/2484

Főbb ügyfeleink

  • pa_mol
  • pa_sanmina
  • pa_kh2
  • pa_bert
  • pa_richter
  • benteler
  • Audi
  • Mvm
  • Gls
  • Mercedes