Hírek

content/practify_oklevél.jpg

Játékosítás a készségfejlesztésben

A Concordia csapata részt vett egy játékosítási workshopon, aminek a házigazdája az Analogy Zrt. volt.

A programon egy sajátélményű játékosítási folyamatban tapasztaltuk meg, hogy milyen lehetőségeket tartogat a Gamification, mint műfaj a szervezetfejlesztésben és a készségfejlesztésben.

content/imre_oklevél2.jpg

Szakmai elismerés

A Concordia közössége számára fontos, felemelő és inspiráló hír, hogy néhai kollégánk, a Concordia 2012-ben elhunyt vezetője, Dr. Lövey Imre ez év októberében két neves intézménytől kapott posztumusz díjat Portland-ben, a második szervezetfejlesztési világtalálkozón, az OD World Summit-on.

content/od_kepzes.png

Szervezetfejlesztési tanácsadó képzés

A szervezetek életében folyamatosan jelentkező változások kezeléséhez, irányításához a vezetésnek belső és külső szakértő partnerekre van szüksége, sőt önmagának is meg kell szereznie az ehhez szükséges kompetenciákat.
Programunkkal a szervezeti változtatások sikerre vitelében szerepet játszó készségek fejlesztéséhez kívánunk hozzájárulni, a Concordia szemléletével és módszereivel.

content/napora_nagy.jpg

Napóraépítés és készségfejlesztés

Egy izgalmas program részesei lehetünk csapatunkkal. Régies nyelven íródott levéltöredék nyomába indulunk, ha jól értelmezzük az írást, akkor egy napórát kell építenünk. A napóra különlegessége, hogy nem kell hozzá a Nap, és nem az időt mutatja. Hogy akkor mégis milyen rejtélyt nyithat? Erre csak akkor derül fény, ha a csapat képes megoldani a feladatok sorát, melynek csak egy állomása a „csillagtalan” napóra megépítése.

content/lean_képzés.jpg

SSC Lean képzés

A pénzügyi szektorban, SSC-ben dolgozol és szeretnél a cégnél zajló folyamatfejlesztésben szerepet vállalni? Te is úgy látod, hogy a folyamatmenedzsment módszerek ismerete előnyt jelent a karrierépítésben?

Csatlakozz 3×2 napos SSC Lean képzésünkhöz, hogy képes legyél Te is sikerre vinni egy Lean projektet! A tréning olyan szakértőknek, illetve projektvezetőknek szól, akik már rendelkeznek valamennyi folyamatfejlesztési és/vagy projekt tapasztalattal, de szeretnék ismereteiket frissíteni, megerősíteni.

content/tréning_piac2.jpg

További élénkülés a tréningpiacon

Bár a gazdasági válságra adott egyik első reakcióként a cégek a munkatársak és a vezetők képzésére szánt forrásokat kurtították meg. A 2012-es trendfordulót követően, 2014-ben tovább folytatódott a tréningek térnyerése és ismételten nőttek a tréningköltések. A növekedéshez hozzájárult, hogy az elmúlt években, a humán tőke fejlesztésére Európai Uniós forrás is rendelkezése állt.

content/tudás_átadás.png

Tudásátadás a következő generációnak

A Concordia életében mindig is fontos szerepet játszott a szervezet- és vezetésfejlesztés mint szakma terjesztése Magyarországon. A 2014-es évben is számos helyen öregbítettük szakmánk hírnevét, adtuk át tudásunkat a következő generációknak.

content/lean_menedzsment.png

Lean Leader Képzés

content/constantinus_1.jpg

Cégünk is pályázott a Constantinus nemzetközi tanácsadói díjra

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy 2014 szeptemberében Szöulban az ICMCI (the International Council of Management Consulting Institutes) nemzetközi konferenciáján került sor a Constantinus International Award díjátadójára, ahol a MOL és a Concordia közös munkáját Ezüst Éremmel díjazták.

 < 12

logo_tanacsadas

Kérdéseit munkatársunk telefonon vagy e-mailben megválaszolja.

Érdeklődöm

Klienseink mondták

K&H CSOPORT

"Én a mostani helyzetemben ennél sokkal hasznosabb tréningre nem nagyon tudtam volna menni. Ami tetszett, hogy jól egyensúlyozott az elmélet és a gyakorlat megfelelő arányával, nekem nagyon sok olyan konkrét dolgot adott, amire eddig nem, vagy nem tudatosan figyeltem, emiatt ezen változtatni fogok. Szóval bátran ajánlom mindenkinek! :-)

Jól felépített, arányos tréning, melyben kellő súllyal szerepel az elméleti alap, és annak gyakorlati alkalmazása is. Hasznosnak tartom azoknak, akik vezetői feladat előtt állnak, illetve azoknak is, akik már gyakorolják azt. A 3 teljes nap együtt töltött idő pozitív hatással volt a csapatkohézióra is.

Nemrég vettem részt a Vezetői 2. tréningen, ami nagyon nagy segítséget adott a vezetői gondolkodásom fejlesztésében, valamint a kollégáim fejlődését elősegítő coaching beszélgetések felépítésében, fontosságában. A tréning leghasznosabb részei számomra a közvetlen beosztottaim véleményének feldolgozása az én vezetői munkámról, valamint a coaching beszélgetési szituációs játék, amelynek a tapasztalatait be tudom építeni kollégáim valós fejlesztésébe. A tréningen nagyon jól éreztem magam, mivel rendkívül képzett és felkészült trénerünk volt (Szilágyi Tamás), aki folyamatosan figyelt mindenki aktív részvételére is.

A Concordia által tartott tréning alkalmával többféle technikát sajátítottam el, a tréning hatására határozottabban és nyíltabban lépek fel közönség előtt. A csoportos munkák alatt a társaimmal sokkal közelebb kerültünk egymáshoz, s olykor a puszta jelenlétünkkel segítettük egymást a közös feladatok ideje alatt. A tréning új magokat ültetett el bennem, új gondolatokat ébresztett, egy másik látószögbe helyezett. Mindent egybevéve, a Tamással eltöltött tréning mind csapatépítő, mind pedig személyiségfejlesztő foglalkozásként is tökéletesen megállta a helyét. Mindenkinek tiszta szívből tudom ajánlani, mert a komfortzónából kilépve nyílik meg a lehetőség a személyes fejlődésre.

Résztvevői visszajelzések

HR-esként, különféle karrier- és tehetségmenedzsment programok résztvevőinek támogatójaként már számos, Concordia (főként Szilágyi Tamás) által facilitált vezetői tréningen vehettem részt az elmúlt években. Rendkívül pozitív élmény volt számomra a sokféle csoporttal megélt tréning, ahol bár a tematika hasonló volt, mégis a különféle valós helyzetek átbeszélése, a saját élmények megosztása változatossá tette a programokat. Tamással együttműködésünk kezdetekor együtt dolgoztuk ki a tréningek tematikáját, struktúráját, majd a visszajelzésekre alapozva az évek során folyamatosan finomhangoltuk a felépítést, tartalmat. Könnyű volt a közös munka Tamás rugalmassága és magas szintű szakértelme miatt, a tréningek alatt pedig mindig nagyon figyelt a résztvevők ’rezdüléseire’. Jó érzés látnom, hogy a korábbi tréning résztvevők mennyi mindent beépítettek az ott hallottakból, tanultakból a mindennapi működésükbe."

Géczi Mirjam

Szenior HR tanácsadó

Főbb ügyfeleink

  • pa_mol
  • pa_sanmina
  • pa_kh2
  • pa_bert
  • pa_richter
  • benteler
  • Audi
  • Mvm
  • Gls
  • Mercedes