content/mitkinalunk/image_egyuttmukodes.png

Működésfejlesztés

Tapasztalatmegosztó és működésfejlesztő műhelymunkák

Egy ilyen program nem csak önmagában egy 1-2 napos műhelymunka, hanem egy felépített folyamat, aminek a műhelymunka "csak" egy eleme. Az előtt és után is fontos lépések vannak.

A folyamat egyszerű áttekintése

 1. Helyzetfeltárás: Az emberek általában nem abban nem értenek egyet, hogy hova szeretnének eljutni, hanem abban, hogy hol vannak most.

 2. Visszajelzés és célok közös kijelölése:Egymás meghallgatása és megértése, a közös látásmód kialakítása érdekében, és ennek alapján célok meghatározása.

 3. Beavatkozás a cél elérésének érdekében: Olyan akciók, fejlesztési eszközök és folyamatok azonosítása és megvalósítása, amelyek legjobban szolgálják az aktuális cél(oka)t.

Mi is történik a folyamat során?

Helyzetfeltárás

Tükörből nagyon sokféle van. A cél az, hogy olyat használjunk, ami a legpontosabban és a résztvevők számára a legelfogadhatóbb módon tükrözi vissza az aktuális helyzetet. Eszköztárunkban vannak saját fejlesztésű eszközök, tudunk teljesen testre szabott felmérést készíteni, illetve partnereinket keresztül speciális helyzetekhez illeszkedő „célszerszámokat” is alkalmazunk

Visszajelzés és célkijelölés

A tükörbe nem elég belenézni, látni is kell benne a részleteket, illetve azokat meg is kell érteni, el is kell fogadni. Majd ezek alapján célokat kell meghatározni. Különösen az utóbbi kettő miatt ez időigényes, ezért általában egy kétnapos programot javaslunk erre. A megértésről, elfogadásról, célok kitűzéséről pedig tapasztalt tanácsadóink által összerakott és facilitált folyamat gondoskodik.

Beavatkozás

Ha már megvan, hogy honnan, hová szeretnénk eljutni, akkor számos lehetséges beavatkozás adódik a személyes fejlesztéstől, a készségfejlesztésen át, a rendszerek és csoportok fejlesztéséig. A teljesség igénye nélkül, mi most az utóbbiból mutatunk be hármat röviden:

 • Együttműködésfejlesztés – Egy adott csapaton, szervezeti egységen belül. Eredménye: jobb légkör, transzparensebb működés, kevesebb stressz és nagyobb elköteleződés és motiváció a munkatársak részére/ről.
 • Kereszt-funkcionális fejlesztés – Csapatok, szervezeti egységek között. Eredménye: a saját érdekeiket védő és egymással harcoló „kiskirályságok” helyett, érdemi együttműködés a magasabb célokért, a hatékonyság növekedése.
 • Folyamatfejlesztés – Szervezeten belül és azok között. Eredménye: a szolgáltatói attitűd erősödése (belső szolgáltató és vevő kapcsolatok), a veszteségek, a pazarlás csökkentése (idő, pénz, eszközök, emberek stb.), ezáltal a hatékonyság növelése. Életszerű specializáció, vagyis annak elkerülése, hogy mindig „egyszemélyes hadsereg”, ”a szaki” oldja meg az összes problémát.

logo_tanacsadas

Kérdéseit munkatársunk telefonon vagy e-mailben megválaszolja.

Érdeklődöm

Klienseink mondták

BÉRES GYÓGYSZERGYÁR ZRT.

"A Béres Gyógyszergyár Zrt. külföldi terjeszkedése során szembesült azzal a problémával, hogy más kultúrákkal, más vezetési stílusokkal való együttműködés során mennyi nem várt, rejtett nehézség adódhat, amelyek komolyan akadályozhatják a működést és irányítást, de a kétoldalú tudástranszfert is.
A Concordia szervezeti analízise rengeteg tanulsággal szolgált számunkra. Olyan problémák kerültek a felszínre, melyek minden oldalon egyértelművé tették, hogyan kell változnunk és változtatnunk annak érdekében, hogy közös erőfeszítéseink ne feszültségeket, hanem eredményeket szüljenek."

Major Ferenc

Vezérigazgató

Főbb ügyfeleink

 • pa_mol
 • pa_sanmina
 • pa_kh2
 • pa_bert
 • pa_richter
 • benteler
 • Audi
 • Mvm
 • Gls
 • Mercedes