content/mitkinalunk/image_egyuttmukodes.png

Működésfejlesztés

Tapasztalatmegosztó és működésfejlesztő műhelymunkák

Egy ilyen program nem csak önmagában egy 1-2 napos műhelymunka, hanem egy felépített folyamat, aminek a műhelymunka "csak" egy eleme. Az előtt és után is fontos lépések vannak.

A folyamat egyszerű áttekintése

 1. Helyzetfeltárás: Az emberek általában nem abban nem értenek egyet, hogy hova szeretnének eljutni, hanem abban, hogy hol vannak most.

 2. Visszajelzés és célok közös kijelölése:Egymás meghallgatása és megértése, a közös látásmód kialakítása érdekében, és ennek alapján célok meghatározása.

 3. Beavatkozás a cél elérésének érdekében: Olyan akciók, fejlesztési eszközök és folyamatok azonosítása és megvalósítása, amelyek legjobban szolgálják az aktuális cél(oka)t.

Mi is történik a folyamat során?

Helyzetfeltárás

Tükörből nagyon sokféle van. A cél az, hogy olyat használjunk, ami a legpontosabban és a résztvevők számára a legelfogadhatóbb módon tükrözi vissza az aktuális helyzetet. Eszköztárunkban vannak saját fejlesztésű eszközök, tudunk teljesen testre szabott felmérést készíteni, illetve partnereinket keresztül speciális helyzetekhez illeszkedő „célszerszámokat” is alkalmazunk

Visszajelzés és célkijelölés

A tükörbe nem elég belenézni, látni is kell benne a részleteket, illetve azokat meg is kell érteni, el is kell fogadni. Majd ezek alapján célokat kell meghatározni. Különösen az utóbbi kettő miatt ez időigényes, ezért általában egy kétnapos programot javaslunk erre. A megértésről, elfogadásról, célok kitűzéséről pedig tapasztalt tanácsadóink által összerakott és facilitált folyamat gondoskodik.

Beavatkozás

Ha már megvan, hogy honnan, hová szeretnénk eljutni, akkor számos lehetséges beavatkozás adódik a személyes fejlesztéstől, a készségfejlesztésen át, a rendszerek és csoportok fejlesztéséig. A teljesség igénye nélkül, mi most az utóbbiból mutatunk be hármat röviden:

 • Együttműködésfejlesztés – Egy adott csapaton, szervezeti egységen belül. Eredménye: jobb légkör, transzparensebb működés, kevesebb stressz és nagyobb elköteleződés és motiváció a munkatársak részére/ről.
 • Kereszt-funkcionális fejlesztés – Csapatok, szervezeti egységek között. Eredménye: a saját érdekeiket védő és egymással harcoló „kiskirályságok” helyett, érdemi együttműködés a magasabb célokért, a hatékonyság növekedése.
 • Folyamatfejlesztés – Szervezeten belül és azok között. Eredménye: a szolgáltatói attitűd erősödése (belső szolgáltató és vevő kapcsolatok), a veszteségek, a pazarlás csökkentése (idő, pénz, eszközök, emberek stb.), ezáltal a hatékonyság növelése. Életszerű specializáció, vagyis annak elkerülése, hogy mindig „egyszemélyes hadsereg”, ”a szaki” oldja meg az összes problémát.

logo_tanacsadas

Kérdéseit munkatársunk telefonon vagy e-mailben megválaszolja.

Érdeklődöm

Klienseink mondták

ING BIZTOSÍTÓ ZRT.

"2013-ban kezdődött az együttműködésünk a Concordiával. A megbízás értelmében egy három tréningből álló tréningprogramot vezettünk be értékesítés szervezőink részére csapatépítés/csapatmenedzselés, egyéni fejlesztés és hatékony értekezletvezetés témákban. A programok kidolgozása és az első tréningek megtartása során a Concordia szakértői és trénerei mély és alapos szakmai tudásról tettek tanúbizonyságot. Együttműködésünk részét képezte saját tréner partnereink felkészítése is, amely során Busch Bea, Szilágyi Tamás és Kosztra Balázs részéről maximális rugalmasságot, segítőkészséget és támogató hozzáállást tapasztaltunk. Bátran ajánlom a Concordiával való együttműködést mindazoknak, akik számára a gyakorlatiasság, a tanultak azonnali alkalmazhatósága mellett a szilárd, empirikusan helytálló elméleti alapok is fontosak."

Mezőffy Bálint

Képzési tanácsadó, tréner

Főbb ügyfeleink

 • pa_mol
 • pa_sanmina
 • pa_kh2
 • pa_bert
 • pa_richter
 • benteler
 • Audi
 • Mvm
 • Gls
 • Mercedes