A Concordia bemutatása

35 év a szakmában: tapasztalat és hitelesség

A Concordia 20 fős magyar magáncég, 1984 óta dolgozunk együtt a legnagyobb magyar és nemzetközi vállalatokkal. Szervezet- és Vezetésfejlesztésben, Változásmenedzsmentben, Kultúraváltásban egyike vagyunk a piacvezető szolgáltatóknak.

Küldetésünk:

Megbízásaink során célunk, hogy partnereink hatékonyabbá, gazdaságilag sikeresebbé és emellett emberibbé tegyék az életük és munkájuk színteréül szolgáló szervezeteket. Mindezt az érintett személyek, csoportok fejlesztésével és aktív közreműködésével kívánjuk elérni.

Hiszünk a hosszú távú egyensúly szükségességében a szervezetek, munkatársaik és ügyfeleik érdekei között. Azt kívánjuk elősegíteni, hogy az egyének, a csoportok és a szervezet harmóniában, együtt fejlődjenek, közös értékrend mentén.

Az értékteremtésre fókuszálunk, s ezért hangsúlyt fektetünk programjaink hatásának mérhetőségére.

Munkatársaink összegzett tapasztalata, mely együttesen több száz évet is meghalad, képezi azt a tudásbázist, mely szolgáltatásaink magas színvonalát és a tartós, sikeres szervezeti változásokat garantálja.

Munkánkról részletesen

Mit nyújtunk partnereinknek?

Klienseink meggyőződhettek arról, hogy:

 • Eredményesen támogatjuk szervezetek kultúraváltását monopolhelyzetből a versenypiaci helyzetbe, illetve nagyságrendi teljesítményváltozások szükségességénél is. Vezetésfejlesztési, szociális készség és attitűdfejlesztési programjaink, valamint a személyes és csoportos tanácsadás (egyéni és team-coaching) sikeresen, meggyőzően járulnak hozzá ezekhez a folyamatokhoz, mind az egyén, mind a szervezet érdekeit szolgálva.
 • Készségfejlesztési programjaink maradandó élményt jelentenek a résztvevőknek.
 • A szervezetfejlesztés mellett, illetve azzal karöltve foglalkozunk kezdetben elképzelhetetlenül nagy megtakarításokat és termelékenységfejlesztést eredményező működési hatékonyságfejlesztéssel és folyamatfejlesztéssel. (Lean management és OD szerves ötvözése.)
 • Regionális munkáink sikereivel bebizonyítottuk, hogy határon átnyúlóan is képesek vagyunk klienseink nemzetközi projektjeinél, akvizícióinál a szervezetfejlesztés módszereivel hatékonyan közreműködni.

Összességében a tervezhető fejlődés lehetőségét és változások kezelésében a biztonságot nyújtjuk partnereinknek.

Amire büszkék vagyunk

 • A szervezetfejlesztési tanácsadók nagy része a mi műhelyünkben készült föl a szakmára. Szakemberek generációit képeztük ki, és képezzük ma is.
 • Iránymutatóan veszünk részt mind a hazai, mind a nemzetközi szakmai élet fejlesztésében, (pl. könyvek hazai kiadása, előadások nemzetközi konferenciákon, ODWS világtalálkozó megszervezése).
 • A HVG-vel közös szponzorációban kiadott könyvek, melyekre programokat is építettünk:

Lövey Imre – Manohar S. Nadkarni: Az örömteli szervezet (HVG, 2003)
Jeffrey K. Liker: A Toyota-módszer  – 14 vállalatirányítási alapelv (HVG, 2008)
Patrick Lencioni: Kell egy csapat: A sikeres együttműködés 5 akadálya (HVG, 2009)
Glenn Parker – Robert Hoffman: A tökéletes megbeszélés (HVG, 2011)

 • Rendszeresen tartunk olyan fórumokat, ahol új tudásunkat, eredményeinket megosztjuk klienseinkkel. (HVG-Workshopok, HR-Fórumok)
 • Saját szakmai fejlesztéseink hazai és nemzetközi környezetben is kitűnően vizsgáztak, pl.: “Az örömteli szervezet” című könyvés modell (saját fejlesztésű kérdőívvel, 50-nél is több szervezet összefoglaló eredményeivel, nemzetközileg is használható, kultúrafüggetlen alkalmazhatósággal).
 • Egyedülálló (tréning-tapasztalatainkat és számos módszert ötvöző) coaching szolgáltatást nyújtunk.
 • A szakmában kivételes tapasztalataink vannak az Önigazgató munkacsoportokkal sikeresen működő szervezetek kialakításának területén.

Aktív szerepet vállalunk a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságában, és tagja vagyunk a Tréning Kerekasztalnak. E két szervezet etikai kódexét magunkénak valljuk, és munkánk során teljes mértékben követjük.

logo_tanacsadas

Kérdéseit munkatársunk telefonon vagy e-mailben megválaszolja.

Érdeklődöm

Klienseink mondták

K&H CSOPORT

"Én a mostani helyzetemben ennél sokkal hasznosabb tréningre nem nagyon tudtam volna menni. Ami tetszett, hogy jól egyensúlyozott az elmélet és a gyakorlat megfelelő arányával, nekem nagyon sok olyan konkrét dolgot adott, amire eddig nem, vagy nem tudatosan figyeltem, emiatt ezen változtatni fogok. Szóval bátran ajánlom mindenkinek! :-)

Jól felépített, arányos tréning, melyben kellő súllyal szerepel az elméleti alap, és annak gyakorlati alkalmazása is. Hasznosnak tartom azoknak, akik vezetői feladat előtt állnak, illetve azoknak is, akik már gyakorolják azt. A 3 teljes nap együtt töltött idő pozitív hatással volt a csapatkohézióra is.

Nemrég vettem részt a Vezetői 2. tréningen, ami nagyon nagy segítséget adott a vezetői gondolkodásom fejlesztésében, valamint a kollégáim fejlődését elősegítő coaching beszélgetések felépítésében, fontosságában. A tréning leghasznosabb részei számomra a közvetlen beosztottaim véleményének feldolgozása az én vezetői munkámról, valamint a coaching beszélgetési szituációs játék, amelynek a tapasztalatait be tudom építeni kollégáim valós fejlesztésébe. A tréningen nagyon jól éreztem magam, mivel rendkívül képzett és felkészült trénerünk volt (Szilágyi Tamás), aki folyamatosan figyelt mindenki aktív részvételére is.

A Concordia által tartott tréning alkalmával többféle technikát sajátítottam el, a tréning hatására határozottabban és nyíltabban lépek fel közönség előtt. A csoportos munkák alatt a társaimmal sokkal közelebb kerültünk egymáshoz, s olykor a puszta jelenlétünkkel segítettük egymást a közös feladatok ideje alatt. A tréning új magokat ültetett el bennem, új gondolatokat ébresztett, egy másik látószögbe helyezett. Mindent egybevéve, a Tamással eltöltött tréning mind csapatépítő, mind pedig személyiségfejlesztő foglalkozásként is tökéletesen megállta a helyét. Mindenkinek tiszta szívből tudom ajánlani, mert a komfortzónából kilépve nyílik meg a lehetőség a személyes fejlődésre.

Résztvevői visszajelzések

HR-esként, különféle karrier- és tehetségmenedzsment programok résztvevőinek támogatójaként már számos, Concordia (főként Szilágyi Tamás) által facilitált vezetői tréningen vehettem részt az elmúlt években. Rendkívül pozitív élmény volt számomra a sokféle csoporttal megélt tréning, ahol bár a tematika hasonló volt, mégis a különféle valós helyzetek átbeszélése, a saját élmények megosztása változatossá tette a programokat. Tamással együttműködésünk kezdetekor együtt dolgoztuk ki a tréningek tematikáját, struktúráját, majd a visszajelzésekre alapozva az évek során folyamatosan finomhangoltuk a felépítést, tartalmat. Könnyű volt a közös munka Tamás rugalmassága és magas szintű szakértelme miatt, a tréningek alatt pedig mindig nagyon figyelt a résztvevők ’rezdüléseire’. Jó érzés látnom, hogy a korábbi tréning résztvevők mennyi mindent beépítettek az ott hallottakból, tanultakból a mindennapi működésükbe."

Géczi Mirjam

Szenior HR tanácsadó

Főbb ügyfeleink

 • pa_mol
 • pa_sanmina
 • pa_kh2
 • pa_bert
 • pa_richter
 • benteler
 • Audi
 • Mvm
 • Gls
 • Mercedes