content/jack_welch_cikkhez.png

Jack Welch és Suzy Welch: Hogyan gondolkozz vezetőként?

Amikor vezető leszel, megváltozik minden. Előtte a siker teljesen rólad szólt. A te teljesítményedről. A te közreműködésedről.
Hogy vezetőként hogyan változik minden, megtudhatod Jack Welch és Suzy Welch cikkéből.

Amint vezető leszel, a siker mások fejlesztéséről szól. Arról, hogy hogyan tedd a beosztottaidat okosabbá, nagyobbá, merészebbé. Amit teszel egyénileg, az többé nem számít, csak akkor, ha azzal a csapatot támogatod, fejleszted és növeled az emberek önbizalmát. Megkapod te is a részed a figyelemből fentről, de csak amennyiben győz a csapatod.

Másképpen szólva: a sikered vezetőként, nem attól függ, hogy mit teszel, hanem a sikered a csapatod dicsőségének a visszatükröződése.

Ez nagy változás, és nem kérdés, hogy nehéz. Vezetőnek lenni alapvetően egy teljesen új gondolkodásmódot jelent. Többé már nem azon jár az eszed állandóan, hogy „Hogyan tűnjek ki?” hanem azon, hogy: „Hogyan segíthetek az embereimnek, hogy jobban végezhessék a munkájukat?” A jó hír, hogy azért léptettek elő, mert valaki feletted hitt abban, hogy sztárjátékosból sikeres coach lehetsz.

Mit jelent ez az ugrás valójában?

Mindenekelőtt azt, hogy aktívan mentorálnod kell az embereidet. Adj pozitív energiát az élethez és a közös munkához, mutass optimizmust a jövővel kapcsolatban, és tanúsíts törődést. Törődj szenvedélyesen minden egyes embered haladásával. Adjál nekik visszajelzést ne csak az évi, vagy féléves teljesítményértékelésnél, de az értekezletek, a prezentációk, vagy a klienslátogatások után is. Legyen minden lényeges esemény tanítási alkalom. Vitasd meg velük, mi tetszik neked abban, ahogy dolgoznak, és min lehetne javítani. Az energiád energizálni fogja a körülötted lévőket.

És nincs szükség szépítgetésre. Légy teljesen őszinte, ami történetesen a hatékony vezetők egyik meghatározó jellemzője.

Mindezek segítségével – soha ne feledd – most már vezető vagy. Többé már nem rólad van szó. Ez Róluk szól.

 

Jack Welch a Jack Welch Menedzsment Intézet alapítója és vezető professzor a Strayer Egyetemen. Az itt folyó felsővezetői képzésen és a Welch-módszerű vezetői tréningeken keresztül az Intézet kipróbált módszertanokat, azonnal használható gyakorlati tudást és olyan bizonyítványt ad a hallgatóknak és a szervezeteknek, amelyre mind szükség van a helytálláshoz a kihívásokkal teli globális üzleti környezetben.

Suzy Welch keresett szerző, népszerű televíziós kommentátor és ismert üzleti újságíró.

Nagysikerű, a New York Times által kiadott könyve, a „10-10-10: Gondolkodásmód ami megváltoztatja az életed” egy nagy hatású döntési stratégiát mutat be, mely sikerre vezet a munkahelyen, a nevelésben, a szerelemben és barátságban egyaránt. Férjével, Jack Welch-sel együtt, társszerzője egy nagy nemzetközi sikert aratott sorozatnak, a Győzelemnek, és társ kiadásának, a Győzelem: A válaszok című kiadványnak. 2005 óta írnak üzlettel kapcsolatos rovatokat különböző kiadványokba, mint pl. a Businnes Week Magazin, a Thomson Reuters digitális platform, a Fortune magazin és a The New York Times szindikátus. Ennek a cikknek egy verziója eredetileg a Businnes Week Magazinban jelent meg.

Forrás:

https://www.linkedin.com/pulse/20130708115451-86541065-how-to-think-like-a-leader

logo_tanacsadas

Kérdéseit munkatársunk telefonon vagy e-mailben megválaszolja.

Érdeklődöm

Klienseink mondták

BÉRES GYÓGYSZERGYÁR ZRT.

"A Béres Gyógyszergyár Zrt. külföldi terjeszkedése során szembesült azzal a problémával, hogy más kultúrákkal, más vezetési stílusokkal való együttműködés során mennyi nem várt, rejtett nehézség adódhat, amelyek komolyan akadályozhatják a működést és irányítást, de a kétoldalú tudástranszfert is.
A Concordia szervezeti analízise rengeteg tanulsággal szolgált számunkra. Olyan problémák kerültek a felszínre, melyek minden oldalon egyértelművé tették, hogyan kell változnunk és változtatnunk annak érdekében, hogy közös erőfeszítéseink ne feszültségeket, hanem eredményeket szüljenek."

Major Ferenc

Vezérigazgató

Főbb ügyfeleink

  • pa_mol
  • pa_sanmina
  • pa_kh2
  • pa_bert
  • pa_richter
  • benteler
  • Audi
  • Mvm
  • Gls
  • Mercedes