Egyszerűen: VEZETNI! Nyílt program

„Vezetőnek lenni alapvetően egy teljesen új gondolkodásmódot jelent. Többé már nem azon jár az eszed állandóan, hogy „Hogyan tűnjek ki?” hanem azon, hogy: Hogyan segíthetek az embereimnek, hogy jobban végezhessék a munkájukat?”

Jack Welch

Képzésünket a fenti mottó vezérli. Tudjuk, hogy megfelelő vezetői szemlélettel, ehhez illeszkedő technikák tudatos használatával eredményesebbek lesznek a vezetők, mert motiváltabbá és hatékonyabbá válnak a munkatársak is.

 

A vezetés szakma!

A szakmát el lehet sajátítani, majd tudatos, türelmes gyakorlással lehet mesterfokon művelni. Ezt elősegítendő hirdetjük meg vezetői alapképzésünket.

 

Célunk: Egyszerűen, mégis komplexen, s meggyőzően, a beosztottak igényeivel összekapcsolva láttatni a vezető feladatait, és módot adni ezek gyakorlására.

 

Amit kínálunk, avagy milyen kompetenciákat fejlesztünk?

  • Vezetői attitűd felvállalása, azaz azonosulás azzal a látásmóddal, hogy a vezetés szakma, és az eredményes vezetői munkához szükséges a vezetői szerep elfogadása, az abból származó elvárások ismerete és elfogadása;
  • Vezetői szemlélet és a kapcsolódó technikák tudatos alkalmazása, a támogató vezetői stílus megalapozása és elsajátítása a belső motiváció fejlesztése céljából;
  • Önismeret, a saját erőforrások, jellemző kommunikációs és társas kapcsolódási módok megismerése, fejlesztése, annak tudatosítása, hogy viselkedésünk milyen hatással van másokra;
  • Vezetői kommunikáció, és általában is a kommunikációs törvényszerűségek ismerete, az asszertív kommunikáció, és az önprezentáció képességének fejlesztése;
  • Hatékony csapatok építése: együttműködésfejlesztés és konfliktuskezelés a csoporton belül a megfelelő stratégiák kiválasztásával, törekedve a nyertes-nyertes megoldásra, és építve a viselkedésbeli különbségekre…

A program főbb témakörei:

Fókuszban a vezetői teendők a belső motiváció kialakításában: egy alapmodellben a teendők és technikák, a szükséges skill-ekkel. Szó lesz a legfontosabb vezetési modellekről, és azokra építjük a legújabb megközelítéseket, technikákat.

Mit kapnak a résztvevők?

A résztvevők komplex képet kapnak a vezetés fő aspektusairól és azok miértjeiről.

Képesek lesznek:

  • tudatosabb vezetővé válva alkalmazni a befolyás gyakorlásának technikáit és élni azok lehetőségeivel;
  • döntéseik jobb elfogadtatására, testreszabottabb motiválásra, munkatársaik eredményesebb fejlesztésére;
  • a csapatuk hatékonyságának fokozására, a konfliktusok produktívabb kezelésére, jobb munkahelyi légkör kialakítására, ezáltal munkatársaik biztosabb megtartására.

Összességében elviszik magukkal azt a tudatot, hogy vezetni nem ördöngösség, hanem ismeretek, készségek, és főleg attitűd kérdése, melyek birtoklása elsősorban rajtuk múlik!

Akiknek leginkább ajánljuk:

  • aki tudni akar az „alapokról”, és a mai, „divatos irányzatokról” (röviden), mert itt meg lehet kérdezni;
  • kkv-k elsőszámú vezetőinek, és nagyobb szervezetek 2-3. vezetői szintjének;
  • “szakemberekből lett vezetőknek”;
  • felsőoktatásból nemrég kikerült “fiatal vezetőknek”, akik most készülnek egy csapatot vezetni;
  • “tréningjárt”, gyakorlott vezetőknek, akik szeretnék tudásukat frissíteni, még inkább tudatossá tenni;
  • akik szívesen kicserélik tapasztalataikat a más cégektől, más szektorból érkezőkkel.

Olyan szervezetek számára ideális megoldás lehet, ahol nem áll rendelkezésre megfelelő létszám egy vállalati kurzus beindítására.

A program specialitásai:

A tréning előtt mód van egy kérdőíves felmérésre a résztvevő vezető munkatársai körében, melynek eredménye jó alap a fejlesztéshez;

A leendő résztvevők a tervezett tematikus kereten belül a tréning előtt és a tréning során is alakíthatják a programot, hogy az valóban a képzési igényeknek feleljen meg.

Az alapozó programot követően érdeklődés esetén újabb programot indítunk a megszerzett ismeretek elmélyítésére, bővítésére.

Időtartam: 3 nap

Időpont: 2019. ősz

Jelentkezési határidő: 2019. ősz

Újdonság: a programot – külön csoportokban – meghirdetjük a közigazgatásban működő szervezetek számára is!

Helyszín: Benczúr Hotel Budapest

Képzési díj:  190.000 Ft + Áfa / fő

(A részvételi díj magában foglalja a kávészüneteket, de nem tartalmazza a szállás és az étkezés további költségeit)

Kedvezmények: SzMT-tagoknak: 20%; amennyiben többen jönnek egy cégtől: 10%.

A férőhelyek függvényében szívesen fogadjuk egyetemi hallgatók jelentkezését is, 50% kedvezménnyel.

Amennyiben érdekli a képzés, kérjük, hogy az concordia@concordia-od.hu címen jelezze részvételi szándékát! További információ ugyanitt, illetve telefonon:

+36 1 240-4606

(A csoport maximális létszáma: 12 fő. A létszám korlátozott volta miatt a részvételt a jelentkezések sorrendjében tudjuk elfogadni!)

A programot vezeti: Lánczi Judit, vezető tanácsadó, tréner, coach

 

 

 

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel:

Érdekel ez a terület