Szervezeti Ombuds Nap beszámoló

2019 október 8-án sikeresen zárult az első hazai nyilvános Szervezeti Ombuds Nap

Miért is volt különleges ez a nap? 

1.Hazánkban szervezeti ombuds témában ez volt az első nyilvános esemény. Az Amerikai Bar Egyesület 2. alkalommal rendezte meg a nemzetközi ombuds-napot, amihez idén Concordia Kft. is csatlakozott.  A szervezeti ombuds nem keverendő össze a klasszikussal. Míg az első a szisztematikus konfliktuskezelésen és megoldási lehetőségek feltárásán, utóbbi panaszok kivizsgálásán és igazságszolgáltatáson alapszik.

2.Hazai és nemzetközi szakemberek biztosították a rendezvény szakmai színvonalát

A meghívott szervezeti ombuds-személyek: Bruce MacAllister: IFFOR (US), Dr. Ion Anghel: OMV PetrOMbudsman (RO), Balassa Bálint: UNHCR (HU), Mosonyi Diana: Concordia Kft. (HU) 

A szakemberek példákon keresztül mutatták be a szervezeti ombuds-ságot. Beszélgetés során kitértek, hogyan lehet szakszerűen egy ombuds irodát kialakítani és üzemeltetni egy szervezeten belül, továbbá még arra is, hogyan tud egy szervezeti ombuds-személy a menedzsement és a HR segítő eszköze lenni. A kerekasztal beszélgetés nem nélkülözte a mai modern, virtuális valóságot sem, mivel Bruce MacAllister az Egyesült Államokból videóhíváson keresztül kapcsolódott be a beszélgetésbe. 

3.Az esemény végén bejelentésre került a Szervezeti Ombuds Egyesület megalakulása, amelynek legfőbb küldetése a szervezeti-ombuds szakma erősítése, népszerűsítése. Az egyesülettel kapcsolatos bővebb információt november 15-én lehet megtudni egy szakmai reggeli keretén belül. 

Az egyesületről bővebben: http://szoe.hu

Köszönjük az aktív részvételt, a hozzászólásokat és az érdeklődést! 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel:

Érdekel ez a terület