MOL Magyarország
Olaj- és gázipar

Budapest, Százhalombatta, Tiszaújváros, Zalaegerszeg

A MOL teljes szervezeti és kulturális átalakítását célzó több éves komplex transzformációs folyamat részeként: kultúraváltási projekt vezetése (felsővezetői és divizionális vezetői workshopok; vezetői készségfejlesztő tréningek; működésfejlesztő wsh-ok), tanácsadás és részvétel a Transzformációs team munkájában, vezetői készségfejlesztő programok, belső facilitátorképzés, változásmenedzsment képzés a „Change Agentek” számára, executive coaching a felsővezetés számára.

A MOL Finomítás részére az Egészséges Szervezet Modellen alapuló helyzetfeltárás és fejlesztési folyamat. A majd 4 éves folyamat során szervezeti jövőkép kialakítása, annak véglegesítése és legörgetése a szervezetben. Több alkalommal nagycsoportos módszertannal. Az új kultúra megszilárdítását erősítő programok felső- és középvezetők, illetve műszakvezetők részére, továbbá a belső működést fejlesztő programok a különböző szervezeti egységeknek.

"1999-ben találkoztam először egy Jövőkép építő workshopon a Concordia csapatával. Ez volt az a workshop, ami elindított egy folyamatot, amely során egy nagy, elkényelmesedett magyar szocialista vállalat alakult át versenyképes, dinamikusan fejlődő, sikeres nemzetközi vállalattá.
2001-ben már, mint az egyik főszereplője lehettem részese a következő történelmi workshopoknak. A „Hogyan csökkentsük le készleteinket 700 ezer tonnára”, ma már legendássá vált, mert szintén mérföldkőnek számít a kőolaj-feldolgozás és értékesítés területén a teljes vállalati optimumot megvalósító szervezeti működés kialakításában.
2008-ban pedig már felső vezetőként nem volt kérdés, hogy amikor egy több ezer fős szervezet átalakításáról, mondernizálásáról, jövőképének megfogalmazásáról döntöttünk, hogy ezt csak Lövey Imrével és a Concordia csapatával tudtuk elképzelni. És még ekkor is kaptunk újat. Az általuk kidolgozott Egészséges szervezet elmélet és a hozzá tartozó kérdőív óriási segítséget jelentett nemcsak abban, hogy lemértük hol is tart a szervezet, de abban is, hogy a kollégák jelentős része azonnal megértette a változás és változtatás szükségességét…
…sose akartak csak csinálni dolgokat, mindig meg akartak csinálni valamit…és ezt ma is profi módon teszik…"