Concordia mmm – 2015. július 13.

Egy kereskedő nehéz só-rakománnyal terhelt szamarát hajtva hazafelé a tengerpartról, egy folyóhoz ért, melyet egy sekély gázló szelt át. Számtalanszor átkeltek már ezen a folyón baleset nélkül, de ez alkalommal a szamár félúton megcsúszott, és elesett. Amikorra a kereskedő végre talpra segítette, a só nagy része már elolvadt. A szamár örömmel észlelte, hogy mennyivel könnyebb lett a terhe, és nagyon boldogan fejezte be az útját.

A következő napon a kereskedő ismét ment egy újabb rakomány sóért. A hazafelé úton a szamár, – emlékezve arra, hogy mi történt korábban a gázlón, – szándékosan elesett a vízben, és megint megszabadult terhe nagy részétől.

A dühös kereskedő azonnal megfordult és visszahajtotta a szamarat a tengerpartra, ahol megterhelte őt két nagy kosár szivaccsal.

A gázlónál a szamár ismét felbukott, de amikor feltápászkodott, akkor nagyon szomorú szamár lett, tízszer nagyobb teher alatt vonszolta magát hazafelé, mint korábban.

Tanulság:

Ugyanaz a terv nem illeszkedik minden körülményhez. A régi cseleket újakkal védd ki. Ne próbálkozz egy trükkel túl gyakran, mert ellened fordul.

http://debaonline4u.blogspot.hu/2014/03/inspirational-stories-141-aesops-tales.html



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel:

Érdekel ez a terület