EGYÜTT, TUDATOSAN, KEVESEBBEL ELEGET ELÉRNI

Azért ez a küldetésünk, mert hiszünk abban, hogy erre van szüksége a világnak. Hogy miért is?

Együtt

„Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz eljutni, menjetek együtt.”

afrikai közmondás

Mert időnként hiányzik a mindennapi működésünkből az együttműködés és túl nagyra nő az egonk, pedig:

  • Összefogással messzebb juthatunk, hiszen kiegészítve egymást minőségibb, egységesebb dolgot vagyunk képesek létrehozni. Elkerülve azt a tévhitet, hogy egy valaki mindenhez ért.
  • Az egonk egészséges szinten tartásával ÉS az egymásra figyeléssel sok kellemetlenségtől tudjuk megóvni környezetünket és magunkat is.
  • Annak elfogadásával, hogy mások vagyunk – és ezért másképp is látjuk a dolgokat – lesz kerek a világ. Az előítéletek és sztereotípiák az elszigeteltséget idézik elő, hiszen ezek mentén alkotunk véleményt, anélkül, hogy megismernénk a valóságot.

Tudatosan

 „A tapasztalat nem az, ami történik veled, hanem amit kezdesz azzal, ami történt.”

Aldous Huxley

Mert valódi változás, előrelépés akkor történik meg, ha a felismerést belátás is követi és valamilyen új viselkedés. Ehhez kell a tudatosság a világban, ami szól:

  • Fókuszálásról: Nem a sok dolog párhuzamosan, nem a multitasking, hanem fokuszált figyelem, a jelenlét az adott pillanatban, mert így lehet valódi minőséget teremteni.
  • Szelektálásról: Érteni és alakítani, hogy mit és miért csinálunk. A dolgok mögé nézni, az ok-okozati összefüggéseket feltárni, hogy a valódi problémákra, kihívásokra tudjunk reagálni.
  • Önbecsülésről: Minden ember jó szándékú és egyedi. Legyünk tisztában a korlátainkkal, fejlesztendő területeinkkel, ugyanakkor fogadjuk is el magunkat, ismerjük saját jó oldalunkat. „Elegek vagyunk” a jelen pillanatban, nem csak akkor leszünk valakik, ha valamilyen címeket, rangokat, elismeréseket begyűjtöttünk.

Kevesebbel eleget

 „Ahhoz hogy gyorsabban menj, először le kell lassítani.”

 John Brunner

Mert hiányzik világunkból a megelégedés, tudjunk kevesebbel eleget elérni, és ne többet.

Ehhez kell:

  • Az egyszerűség, mert komlex világunk egyszerű alkotóelemekből épül fel. Ezeket kell látnunk, megtalálnunk, hogy hatékonyak legyünk.
  • lassulás, mert ma minden rohan és siet körülöttünk. Az állandó változás és megfelelés állandó cselekvésre sarkall minket, miközben az érdemi haladáshoz időnként meg kell állni, körül kell nézni.
  • hála, mert ezzel kiváltjuk a félelem érzését, és így képesek leszünk más szemszögből ránézni a világra, a problémára. Utóbbira fókuszálva, beszűkül a látókörünk és általában csak egy utat látunk, azonban amikor kitágítjuk a látkörünket, akkor jönnek a jobbnál jobb megoldások. Legyünk hálásak azért, amink van. Ne mindig a többet, nagyobbat, vágyakat kergessük, mert az boldogulásunk, boldogságunk fő akadálya lehet.

Nézzünk körül szűkebb és tágabb környezetünkben, és tudjuk értékelni azt és örülni annak, amink van.

További információ módszereinkről és termékeinkről