Concordia mmm – 2015. november 23.

Elfogadni az elkerülhetetlent

Egy gyászoló anya megkereste Buddhát, karjaiban tartva halott gyermekének testét. Könyörgött neki:

”Tudom, hogy te képes vagy visszahozni az életbe.” Buddha így válaszolt:

„A halál elkerülhetetlen, nem tudom visszaadni az életét.” Az asszony feldúlt volt, és nem tudta elfogadni ezt a választ. Buddha, látva a fájdalmát, azt mondta: Vissza tudom hozni a gyermekedet az életbe, de csak akkor, ha hozol nekem mustármagot egy olyan embertől, akinek a családjában sosem halt még senki.

Hallván ezeket a szavakat, remény éledt a gyászoló anya szívében. Azonnal rohant, hogy kolduljon ilyen magot. Kopogott az első ajtón, és kért néhány mustármagot. A középkorú hölgy, aki ajtót nyitott, nagyon kedves volt. Megkérte, hogy várjon egy pillanatot, és megkérdezte: „Ugye eddig nem történt még haláleset a családjában?” A hölgy sírni kezdett, és azt mondta: „Hat hónappal ezelőtt a férjem meghalt álmában.” Az anya csalódottan ment tovább.

A második személy, akihez odament, egy fiatalember volt, aki elmondta, hogy a nagyapja csak pár napja hunyt el. A harmadik egy öregasszony volt, akinek a felnőtt fia és a menye halt meg egy balesetben. Jött egyik eset a másik után, s az asszony úgy találta, hogy minden családban meghalt valaki.

Mire a nő visszatért Buddhához, békét kötött a fia halálával. Elfogadta az elkerülhetetlent.

Nekünk is el kellene.

www.spiritual-short-stories.com



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel:

Érdekel ez a terület