Concordia mmm – 2017. február 13.

A szemeteskocsi törvénye

Egyik nap beugrottam egy taxiba, és elindultunk a repülőtér felé. A jobb sávban haladtunk, amikor egy fekete kocsi vágott ki elénk egy parkolóhelyről.

A sofőröm rátaposott a fékre, megcsúszott, és csak centimétereken múlt, hogy elkerülte a másik kocsit. Annak a vezetője visszafordult, és kiabálni kezdett velünk. A sofőröm csak mosolygott, és legyintett a pasasra. Úgy tűnt nekem, valójában barátságos volt. Megkérdeztem tőle: Miért csak így reagált? Ez a fickó majdnem tönkretette a kocsidat, s mi is könnyen kórházba kerülhettünk volna! Ekkor a taxisofőröm megtanított valamire, amit ma úgy nevezek, hogy: „A szemeteskocsi törvénye”. Elmagyarázta, hogy sok ember olyan, mint a szemeteskocsi. Szaladgálnak teli szeméttel, frusztrációval, haraggal, elégedetlenséggel telve. Ahogy a szemetük felhalmozódik, szükségük van egy helyre, ahol lerakják, és néha te vagy az a hely, akire ráborítják.

Ne vedd személyesre! Csak mosolyogj, legyints egyet, kívánj nekik minden jót, és menj tovább. Ne vedd át a szemetüket, és ne terjeszd a munkahelyen, otthon, az utcán. A lényeg, hogy a sikeres emberek nem engedik, hogy a szemeteskocsik uralják a napjukat. Az élet túl rövid ahhoz, hogy reggel megbánással ébredjünk.

https://www.shortstories.co.in/law-garbage-truck-management-stories/



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel:

Érdekel ez a terület