Akikre büszkék vagyunk,
hogy dolgozhattunk velük

Schréder – Experts in lightability
Elektronika

Pilisszentiván

Lean diagnózis, és annak eredményeként a gyártási folyamatot és az anyagkiszolgálást érintő fejlesztési projekt elindítása és támogatása. A Lean diagnózisra alapozva 20% volumen növekedést mutató termékcsalád gyártási hatékonyságának javítása.

Eurocircuits
Elektronika

Felsőtárkány

Lean diagnózisra alapozva, gyártásfejlesztő workshopok megtartása, illetve azok hatékony lebonyolításának támogatása külső tanácsadóként. A fejlesztések része volt a FIFO elv szerinti készletgazdálkodás bevezetése, a javaslati rendszer fejlesztése, az A3 technika használatbavétele stb.. A vevői elégedettség szempontjából kritikus mutatót, az időre szállítást javítottuk 81%-ról 91%-ra, illetve a munkaerő hatékonyságot egy kiválasztott gyártósoron 50%-kal növeltük.

Csapatépítő és vezetői készségfejlesztő tréningek a folyamat támogatására.

Nokia
Elektronika

Komárom, Budapest

Komplex kultúrafejlesztési folyamat az akkor kb. 5000 fős gyárban. Helyzetfeltárás kérdőíves felmérés és személyes interjúk, valamint korábbi szervezeti felmérések alapján. Felsővezetői diagnózis-visszacsatoló, jövőképalkotó és működésfejlesztő műhelymunkák. Jövőkép véglegesítő nagycsoport módszertanú műhelymunka az elköteleződés növelésére. Jövőkép legörgetése minden funkcionális egység számára összekötve az adott csapatra szabott működésfejlesztéssel, amivel a gyár összes munkatársát a felsővezetőktől a soron dolgozó operátorokig bevontuk a változás folyamatába.

Konkrét fejlesztési cél megvalósítását kitűző kereszt-funkcionális műhelymunka az újtermék-bevezetési folyamat hatékonyságának növelésére. Termelési vezetői csapat vezetőképzése az egységesebb vezetési stílus kialakítása érdekében. Vezetőképző tréningek és a mindennapos gyakorlatba beépítést segítő csoportos coaching-ok a team leader-ek számára. Készségfejlesztő tréningek a kulcsmunkatársak számára önismeret, kommunikáció, együttműködés, konfliktuskezelés és (ön)motiváció témákban. Évente a haladást mérő, reflektáló nagycsoportos műhelymunka.

Flextronics International
Elektronika

Budapest, Zalaegerszeg, Sárvár

A Flextronics csoportvezetőknek és középvezetőknek szóló, központi FLP (Frontline Leaders Program) vezetésfejlesztési programjának helyi igényeknek megfelelő adaptálása és megtartása vezetők és frissen kinevezett vezetők számára, konfliktuskezelés, időgazdálkodás, döntéshozatal, delegálás, hatékony kommunikáció, építő visszajelzés, motiváló vezetés témákban.

Sanmina Magyarország
Elektronika

Tatabánya

Az első számú vezetővel és a felső vezetői csapattal közösen folytatott munka alapján a teljes vállalati jövőkép megújítását, és annak legörgetését szolgáló fejlesztési folyamat támogatása. A közös helyzetértelmezés után a jövőkép meghatározása, és ahhoz kapcsolódóan több fejlesztési irány megvalósítása. Többek között:

  • Egyes szervezeti egységekre vonatkozó működésfejlesztő programok. Fókuszában: a hatékonyság növelése, a belső kommunikáció és együttműködés fejlesztése.
  • Vezetőképző programok a felső és közép vezetői csapatoknak, csoportoknak. Fókusz: a vezetői szerep elemeinek megismerése, megélése, a gyakorlatba való átültetése, továbbá a legfontosabb vezetői készségek és képességek fejlesztése.
  • A felső és közép vezetői csapattal közösen meghatározott értékek alapján a teljesítményértékelési rendszer finomhangolása, továbbá szakmai támogatás a működtetéséhez, illetve ehhez kapcsolódóan vezetők képzése is.
  • Általános készségfejlesztő programok az irodai dolgozók és sori vezetők számára.

Együttműködésünk a Concordia Kft.-vel már több mint 5 évre nyúlik vissza. Ezalatt az idő alatt számos programot valósítottunk meg közösen, több terület és dolgozói csoport fejlesztése érdekében. A programok önállóan is értéket nyújtanak, ugyanakkor plusz hozadék, hogy ezek – a Concordia rendszerszemléletű megközelítése miatt is – valamilyen módon mindig kapcsolódnak egymáshoz, egy szerves rendszert alkotnak, így is erősítve egymást.

A Concordia munkatársai mindig nagy figyelmet fordítanak arra, hogy feltárják a valós problémákat – jó értelemben véve nem elégszenek meg azzal, amit mi mondunk nekik – és azokhoz igazítva alkalmaznak eltérő eszközöket, módszereket, szabják testre a különböző működésfejlesztő programokat, tréningeket.

És ez a rugalmasság nem csak az előkészítésben, hanem a programok közben is jelen van munkájukban. Ha a csoport ritmusa úgy kívánja, akkor menet közben is változtatnak a tervezett meneten, továbbra is fókuszban tartva a legfontosabb célokat. Jó egy ilyen profi csapattal együttműködni!

Pallag Gábor

HR igazgató

GE Hungary
Elektronika

Budapest, Kisvárda

Egészen a 90-es évekre visszanyúló együttműködésünk során a GE több területén számtalan különböző programot tartottunk. A teljesség igénye nélkül néhány érdekes és jelentős program:

  • A GE „Katalizáló vezető” c. központi, komplex vezetésfejlesztési programjának hazai adaptálása és folyamatos továbbfejlesztése az újonnan kinevezett vezetők és középvezetők számára.
  • További GE központi vezetői készségfejlesztő programok: FOL (Foundation of Leadership), BELS (Building Essential Leadership Skills).
  • Vezetői csapatépítő és működésfejlesztő workshopok. Vezetői MBTI alapú csapatépítő tréningek.
  • Az FLDP (Female Leadership Development Program) és DEL (Leader as Developer) tréningek kidolgozása és megtartása. Ezeken belül az önismeret, befolyásolási készségek, konfliktuskezelés, interjútechnika, együttműködés, csapatépítés, a vezető, mint coach szerep fejlesztése.
  • Workshop facilitátor képzés.
  • Önirányító (autonóm) munkacsoportok kialakítása.

"A hosszú távú kapcsolat alapja a kölcsönös megértés, az állandó odafigyelés a másikra, és a folyamatos megújulás. A Concordia és Budapest Bank között ilyen kapcsolat működik 1997 óta. Fejlesztettünk közösen vezetőképző programokat, amelyeket a Concordia trénerei tartottak. Adaptáltunk külföldi tréningeket igazodva az anyavállalat, a General Electric igényeihez. A Concordia munkatársai tanácsadói szerepet vállaltak szervezetfejlesztési programjainkban, s így közvetlen közelről ismerkedhettek meg szervezeti kihívásainkkal és munkatársainkkal éles helyzetekben. Számíthatunk rájuk, számíthatnak ránk."

Vecsenyi János

Képzési és fejlesztési vezető

Konzultációs lehetőség