content/tadzs_mahal.jpg

Concordia mmm – 2017. április 24.

A világ hét csodája

Egy amerikai iskola gyerekcsoportjától azt kérték, hogy írják le, mit gondolnak, jelenleg mi lenne a világ hét csodája.

Bár nem volt teljes egyetértés, a legtöbb szavazatot a következő látványosságok kapták:

 1. Az egyiptomi nagy piramisok
 2. Tadzs Mahal
 3. Grand Canyon
 4. Panama-csatorna
 5. Empire State Building
 6. Szent Péter-bazilika
 7. A kínai nagy fal

A szavazatok összegyűjtése során a tanár észrevette, hogy az egyik diák még nem fejezte be az írást. Ezért megkérdezte a lányt, hogy problémát jelent-e neki a lista. A kislány így válaszolt: Igen, egy kissé, mivel nem tudtam elég jól dönteni, hiszen annyi sok van. A tanár azt mondta: Rendben, mondd el, mit írtál, talán segíthetünk. A lány habozott, majd felolvasta, amit írt. „ Úgy gondolom, a világ hét csodája:

 1. Látni
 2. Hallani
 3. Érinteni
 4. Ízlelni
 5. Érezni
 6. Nevetni
 7. Szeretni

A terem olyan csendes volt, hogy a légyzümmögést is meg lehetett volna hallani. Azok a dolgok, amelyek elkerülik a figyelmünket, – mert egyszerűek és megszokottak – és magától értetődőnek tartjuk őket, valóban csodálatosak. Szelíd emlékeztető, hogy az élet legértékesebb dolgai nem építhetők kézzel, vagy nem vásárolhatók meg. http://www.rogerdarlington.me.uk/stories.html

logo_tanacsadas

Kérdéseit munkatársunk telefonon vagy e-mailben megválaszolja.

Érdeklődöm

Klienseink mondták

MOL CSOPORT

"1999-ben találkoztam először egy Jövőkép építő workshopon a Concordia csapatával. Ez volt az a workshop, ami elindított egy folyamatot, amely során egy nagy, elkényelmesedett magyar szocialista vállalat alakult át versenyképes, dinamikusan fejlődő, sikeres nemzetközi vállalattá.
2001-ben már, mint az egyik főszereplője lehettem részese a következő történelmi workshopoknak. A „Hogyan csökkentsük le készleteinket 700 ezer tonnára”, ma már legendássá vált, mert szintén mérföldkőnek számít a kőolaj-feldolgozás és értékesítés területén a teljes vállalati optimumot megvalósító szervezeti működés kialakításában.
2008-ban pedig már felső vezetőként nem volt kérdés, hogy amikor egy több ezer fős szervezet átalakításáról, mondernizálásáról, jövőképének megfogalmazásáról döntöttünk, hogy ezt csak Lövey Imrével és a Concordia csapatával tudtuk elképzelni. És még ekkor is kaptunk újat. Az általuk kidolgozott Egészséges szervezet elmélet és a hozzá tartozó kérdőív óriási segítséget jelentett nemcsak abban, hogy lemértük hol is tart a szervezet, de abban is, hogy a kollégák jelentős része azonnal megértette a változás és változtatás szükségességét…
…sose akartak csak csinálni dolgokat, mindig meg akartak csinálni valamit…és ezt ma is profi módon teszik…"

Kelemen Béla

Finomítás igazgató

Főbb ügyfeleink

 • pa_mol
 • pa_sanmina
 • pa_kh2
 • pa_bert
 • pa_richter
 • benteler
 • Audi
 • Mvm
 • Gls
 • Mercedes