A 4 Belső Jutalom, ami a dolgozói elköteleződést eredményezi – Kenneth Thomas

Belső jutalom

Motivációnk dinamikája jelentősen átalakult, ahogyan megújultak a munkakövetelmények és a munkával kapcsolatos elvárásaink is. A legnagyobb változások egyike, hogy megnőtt a fontossága a pszichikai vagy belső jutalmaknak és csökkent a materiális vagy külsőknek. Az alábbi cikk arról szól, hogyan használhatjuk ezeket a belső jutalmakat egy elkötelező szervezeti kultúra kialakításához.

A belső motivációnak köze van azokhoz a pszichés jutalmakhoz, amiket az emberek akkor élnek meg, ha erősen foglalkoztatja őket a munkájuk, és az, hogy jól végezzék – akkor is, amikor mások nem látják. A munka az elégedettség és kiteljesedés fontos forrásává válik. A 4 belső jutalom – az értelmesség érzése, a választás érzete, a kompetencia és a haladás megélése – sok szempontból létfontosságú pszichológiai jelek, amik mutatják mennyire jól működik a munkánk mind számunkra, mind a szervezetünk számára.

Manapság a legtöbb munkástól azt várják, hogy jelentős mértékben önirányítóak legyenek – hogy használják az intelligenciájukat és a tapasztalatukat és úgy alakítsák munkatevékenységeiket, hogy általuk fontos szervezeti célokat valósítsanak meg.

Az önirányítás folyamata 4 kulcs lépésből áll:

  1. Elköteleződés egy értelmes cél mellett,
  2. A legjobb út kiválasztása a cél eléréséhez,
  3. Megbizonyosodni, hogy kompetensen végezzük a feladatunk, és
  4.  Megbizonyosodni, hogy haladást érünk el a kitűzött cél elérése felé.

Ezeknek a lépéseknek mindegyike azt igényli, hogy a munkavállaló döntést hozzon – a cél értelmességéről, a választási lehetőségekről, a teljesítménye minőségéről és a tényleges haladásról, amit megtett a cél elérése felé. Ez a négy döntés a négy kulcstényező a munkatárs hatékonyságának és erőfeszítéseinek értékelésekor – a hozzájárulásának megítélésekor.

Ezen döntések mindegyike pozitív érzelmi töltettel jár, ezek a pozitív töltetetek a belső jutalmak, amiket a munkatársak nyernek közvetlenül a munkájukból – a csendes megelégedettségtől a kitörő IGEN!-ig. Ezek a megerősítések, amik további önirányításra és elkötelezettségre ösztönöznek.

A 4 belső jutalom leírása, ahogy a munkatársak látják őket:

  • Értelmesség érzete
  • Választás érzete
  • Kompetencia érzete
  • Haladás érzet

A teljes cikk itt olvasható. 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel:

Érdekel ez a terület