Tréning Kerekasztal Konferencia beharangozó

 

A Tréning Kerekasztal konferenciája a szakmai szervezetben képviselt cégek újdonságait, megoldásait mutatja be a kor legfontosabb humán erőforrás kihívásaira.

Egy villámelőadásban és egy hosszabb szekcióelőadásban mutatjuk be egyedi megközelítésünket egyrészt a vezetéshez, másrészt a szervezeti rugalmasság és jóllét fenntartásához.

A Tréning Kerekasztal – benne a Concordia – Magyarország vezető tréningcégeinek szakmai egyesülete a HR Portállal közösen konferenciát szervez

2021. október 5-én.

Helyszín: Anantara New York Palace Budapest Hotel

Idén is két különleges témával készülünk a Tréning Kerekasztal szakmai konferenciájára.

A vezető első 100 napja

„Senki nem követ szívesen egy olyan hegyi vezetőt, aki az utat nem ismeri.”  Hogyan találhatunk rá erre az útra vezetői szerepvállalásunk első, kihívásokban bővelkedő időszakában? Egyáltalán, milyen esetekben van különösen nagy jelentősége az első száz napnak? Számos ilyen helyzet adódik: ugyanazon szervezeten belül munkatársból vezetővé válunk, kívülről kerülünk vezetőként egy új szervezetbe, cégen belül más vagy magasabb vezetői pozícióba kerülünk, formális vezetői jogkör nélkül szakmai vezetői vagy helyettesi feladatkört kapunk, jelentős szervezeti-üzleti változások érintik a területünket, átalakul, megújul a csapatunk…

Kérdések, dilemmák, melyekhez nem elegendő vezetési modellek elméleti ismerete, hanem elsősorban rólunk szólnak, belőlünk indulnak, és mi magunk tudjuk is a választ, amennyiben önismeretünkre alapozva, a különböző aspektusokat rendszerbe állítva, szisztematikusan, tudatosan vezetjük végig magunkat az első 100 napon. Újszerű programunk ehhez nyújt konkrét, csekklistákban és kérdéssorokban bővelkedő praktikus támogatást többek között az alábbi, és még számos izgalmas témakör feldolgozásával:

  • mitől “jó” a vezető?
  • szerepdilemmák, különböző irányokból érkező elvárások
  • pozíciómmal járó változások életem minden területén
  • kiindulási helyzetem, szerepem elemzése
  • vezetői és személyes kompetenciáim
  • együttműködés, tudástranszfer
  • kezdeti aktivitások
  • út a csapatom felé
  • céljaim, feladataim, felelősségem, hatásköröm

Tudjuk, hogy nincs általános recept, hiszen mindannyiunknak, minden körülmény egészen mást jelent, és tudjuk, hogy nem lehet a kezdet mindenben tökéletes, de mankónk van ahhoz, hogy az első 100 nap egy örömteli, sikeres vezetői életút megalapozása lehessen.

Szervezeti Ombuds – A szervezetfejlesztés organikus módja.

  • „Mit tegyek, ha zavar / bosszant a nem hatékony működés, az egységek közötti ellenségeskedés?”
  • „Mit tegyek, ha másról sem beszélünk a többiekkel, mint, hogy mennyire szar ez is, az is, és nincs megoldásom?”
  • “Mit tudok tenni, ha a főnököm kivételezik a kollégámmal?“
  • „Mit tegyek, ha a felettesemmel / kollégámmal nem jövök ki jól?”
  • “Felmondok: Elég volt ahogyan a kollégám / vezetőm beszél velem mindenki előtt.”

Mindenkivel előfordulhat olyan vártalan és új helyzet, amit nehezebben tud kezelni.
Hogyan tudjuk ezeket megoldani anélkül, hogy a döntésünket, reakciónkat utólag megbánnánk?

Egyéni szinten jó az ilyen eseteket átbeszélni egy kívülállóval, aki független és pártatlan, aki ismeri a szervezet felépítését, és olyan információkat ad, amivel nyugodt szívvel hozzuk meg a döntésünket és/vagy higgadtan, professzionálisan kezeljük a problémánkat.  És mindezt titoktartás mellett vállalja.

Szervezeti szinten jó ismerni és nyomon követni az ilyen helyzeteket. Hiszen mi történik, ha egy probléma több embert is érint és/vagy ismétlődik a szervezetben?  Egyéni és csoportos hatása termelékenység- és motivációcsökkenéssel biztosan jár. Legdurvább esetben akár bírósági ügy is lehet ilyenből, de az sem kellemes, ha a legjobb munkavállaló egyszer csak feláll, mert elege lett. Így jobb az ilyen és hasonlós eseteket a szervezeten belül megoldani.

A Szervezeti ombuds-személy ezeket az esetlegesen felmerülő, káros hatású, ismétlődő folyamatokat, trendeket és konfliktusokat tárja fel szisztematikusan, ezáltal pontosan ki tudja szűrni azokat, amelyek alááshatják a szervezet küldetését.

További részteleket a programról és a többi előadásról, az alábbi linken érhet el: 

http://www.hrportal.hu/rdl/tagads/1000531/www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2021/ 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel:

Érdekel ez a terület