Teljesítményértékelési rendszer kidolgozása

Teljesítményértékelési rendszer

Hogyan dolgozunk együtt egy igazán használható TÉR kialakításán?

Mi abban támogatjuk partnereinket, hogy egy igazán rájuk szabott, számukra élhető és örömteli Teljesítményértékelő Rendszert alkossanak meg és működtessenek. Nincsenek „kellek”, de vannak szakmai ajánlások, legjobb gyakorlatok, amiket megosztunk, segítünk élettel megtölteni.

1. pont: A-vezetőkkel interjúzunk 1-1 órában, és/vagy kérdőíves felmérést indítunk bevonva szélesebb kört. 

2. pont: az interjúkon  elhangzottakat, kérdőív válaszait rendszerezve leírjuk, ez adja a későbbi gondolkodásunk vázát.

 3. és 4. pont: Egy egynapos személyes műhelymunka keretében, vagy kétszer fél napban valósulnak meg, amin a döntéshozók vesznek részt. Az előzetes felmérésben megfogalmazottakra építve kialakítjuk a teljesítményértékelési rendszer teljes cél- és keretrendszerét, felépítését és folyamatát, valamint azt, hogy hogyan illeszkedjen a többi HR rendszerrel (pl. jutalmazás).

5. pont: Ebbe a pontba tartozik az értékelési szempontrendszer kialakítása, a kompetenciák leírása, értékelési szintek megfogalmazása, célkijelölési forma kialakítása stb. Mi adunk szakmai szemmel javaslatot, de fontos, hogy Ti is magatokban dolgozzatok a végső anyag tényleges kialakításán, hogy a rendszer valóban tükrözze a szervezet elvárásait.  A tanácsadói munka mértéke itt csak becsülhető, mert függ attól, hogy Ti mennyit tudtok beletenni a folyamatba. Ez anyagok írását, olvasását, véleményezését, kiegészítését jelenti praktikusan – nem személyes találkozó.

6. és 7. pont: A háttérmunkában elkészített rendszert részleteiben megismertetjük minden értékelővel. Közösen átnézzük, értelmezzük, véglegesítjük és felkészülünk az értékelés bevezetésének folyamatára, kommunikációjára. – Ez is egy személyes egynapos műhelymunka. 

8. és 9. ponok: Opcionálisan támogatást nyújtunk csaoportosan vagy egyénileg a sikeres teljesítményértékelő beszélgetések levezetéséhez. 

 

 Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel: