Átfogó kompetenciarendszer fejlesztése

kompetenciák

A kompetenciarendszer fejlesztési folyamata

 1.   Helyzetfeltárás, alapok meghatározása
Alaphelyzet felmérése (interjúk/kérdőívek, dokumentum elemzések, szervezeti struktúra stb), tisztázása, értékek, elvárások, jövőkép és alapkompetenciák összehangolása felsővezetői/stakeholder workshop keretében.

2.  Kompetenciamodell kiválasztása, alap kompetenciák összeállítása, definiálása, szintezése.

3.  Vezetői kompetenciák
Vezetői kompetenciák szintenkénti meghatározása, felsővezetői elvárások megismerése, vezetői önértékelések, vezetői kompetenciák összeállítása, definiálása, szintezése.

4. Modellezés, kompetencia szótár összeállítása
Az előző lépésekre alapozva összeáll és végleges formájában leírásra kerül a teljes kompetencia modell az alap és a vezetői kompetenciákkal. Felhasználva interjúkban, kérdőívben és fókuszcsoportokon nyert információkat, kidolgozásra és leírásra kerül a kompetenciaszótár, a viselkedésformákkal, magatartásjelzőkkel a cég teljes vertikumára vonatkozóan.

 

Azok akik a Magyar Multi Program keretében pályáznak illetve azoknak, akik a jövőben a VINOP más pályázati forrásait tervezik igénybe venni a „Munkavállalói értékelési rendszerek (pl.: elkötelezettségi, elégedettségi, teljesítményértékelési rendszerek) kialakítása” kategóriában találnak meg bennünket, mint IFKA minősített szakértőket.

További részletek: https://www.vali.ifka.hu/hu/experts/item/1086

 
További kapcsolódó témák és szolgáltatások:

Helyzetfeltárás, Egészséges Szervezet Felmérés

Átfogó kompetenciarendszer fejlesztés

Vezetői kompetenciafejlesztés

 

 

 Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel: