Csoportos coaching

Csoportos coaching

Célja, hogy a résztvevők:

  • Testre szabott segítséget kapjanak vezetői munkájukhoz.
  • Megoszthassák dilemmáikat, kicserélhessék tapasztalataikat a vezetés témájában, és ez által nőjön vezetői hatékonyságuk.
  • Ismereteket, elméleti tudást és készség jellegű gyakorlási lehetőséget kapjanak vezetői elakadásaik, nehézségeik kezelésére.
  • Fejlődése által fejlődjön az együttműködő csapatok közös hatékonysága.

A csoportos coachingot olyan vezetőknek vagy vezetői feladatok várományosainak ajánljuk, akik hasonló helyzetben vannak a munkahelyen, hasonló kihívásokkal szembesülnek. Az alkalmak a vezetői működés, vezetői funkciók sikeres ellátásának támogatására irányulnak. Konkrét, személyes esetek, esettanulmányok feldolgozásával, illetve a coach által behozott elméleti anyagok és módszertanok segítségével biztosítanak gyakorlati és az egyéni problémákra, felvetésekre konkrét válaszokat adó, csoportos fejlesztési folyamatot. A csoport tagjai egy biztonságos térben, a coach szakmai irányításával tudják fejleszteni kompetenciáikat.

A kliens által megfogalmazott igények és helyzetkép alapján megállapodunk minden csoportos coaching alkalomra egy előre meghatározott témában – egy, a vállalat számára fontos fejlesztendő kompetenciával kapcsolatban.

A csoportos coaching egy sajátos keveréke a coachingnak, facilitálásnak és a tréningnek – használja mindegyik eszköztárát és szerepeit annak érdekében, hogy az itt és most helyzetek a lehető leghatékonyabban szolgálják a csoport és az egyének tanulását, valamint a kitűzött célok hatékony (és mérhető) elérését.

A csoportos coaching alkalmak során a közös munka a következőkre épül:

  • a csoporttagok saját inputjai: témák, vélemények, dilemmák, megélt helyzetek, sikerek, kudarcok
  • a coach
    • kérdései, megjegyzései, beavatkozásai, amik segítik az adott téma elmélyítését, illetve egy idő után a személyes konklúziók kialakítását
    • által behozott, az adott témához kapcsolódó modellek, melyek egyrészt új tudást jelenthetnek a résztvevőknek, másrészt segítik a gondolatok rendszerezését.

A csoportos coaching nem csak önálló fejlesztési eseménysorozat lehet, hanem egy tréning utókövetését is segítheti: biztosítja, hogy a tréning során elsajátított módszerek ne merüljenek feledésbe, és a bevezetésük, alkalmazásuk során felmerülő problémákra sikerüljön megoldást találni. Ezáltal a csoportos coaching hozzájárul ahhoz, hogy a tréningen tanult működési módok rögzüljenek, a változás tartós és valódi legyen.

 

Azok akik a Magyar Multi Program keretében pályáznak illetve azoknak, akik a jövőben a VINOP más pályázati forrásait tervezik igénybe venni  „Az adott vállalkozásra releváns képzési, személyiség- és készségfejlesztő programok kialakítása, képzési terv készítése” kategóriában találnak meg bennünket, mint IFKA minősített szakértőket.

További részletek: https://www.vali.ifka.hu/hu/experts/item/1086

 
További kapcsolódó témák és szolgáltatások:

Vezetői készségfejlesztő programok / folyamatok  
Készségfejlesztő programok 
KészségfejlesztésTetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel: