Magyar Multi Program, GINOP és VINOP

GINOP

Cégünk 2019 óta az IFKA minősített szakértője, így támogatást tudunk nyújtani azoknak a cégeknek, akik a Magyar Multi Program („A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások azonosítása, felmérése, motiválása, fejlesztési igényeik meghatározása” IFKA felhívás) keretében pályáznak, akik a múltban a GINOP keretében pályáztak, illetve azoknak, akik a jövőben a  VINOP más pályázati forrásait tervezik igénybe venni.

A pályázat megnyerése nem jelent automatikusan támogatást!

Az a cég, amely a GINOP pályázat keretében nyer, nem kap automatikusan támogatást is. A megpályázott pénzösszeg fel van osztva 30-70% arányban, amiből a 30% az önerő, viszont a maradék 70% is az alapértelmezésben (visszatérítendő támogatás). Az akkor válik vissza nem térítendő támogatássá, ha a vállalkozás megfelelően teljesíti a projektet, ÉS az eredményességi célokat is eléri. Ha a cég részben vagy egészben nem éri el ezeket a célokat, akkor a támogatás jelentős részét – szélsőséges esetben az egészét – elbukhatja. Ennek részleteit a felhívás 50-54. oldalai tartalmazzák, amelyet itt lehet letölteni.

Az eredményességi célok esetében 100 pontot lehet gyűjteni, és ezeket 10 területen mérik.

  1. Működés időtartama (a támogatási kérelmet benyújtó lezárt teljes üzleti éveinek száma (10 pont)
  2. Tulajdonosi kör összetétele (a vállalkozásnak 100%-ban közvetlenül természetes személyek a tulajdonosai) (5 pont)
  3. Eszközarányos nyereség ([választott bázisév adózás előtti eredmény /választott bázisév mérlegfőösszeg (10 pont)
  4. Árbevétel arányos nyereség ([2* választott bázisév adózás előtti eredmény /(választott bázisév nettó árbevétel vagy adóalapba beszámított bevétel + választott bázisévet megelőző év éves nettó árbevétel vagy adóalapba beszámított bevétel)]*100) (10 pont)
  5. 1 főre eső személyi jellegű ráfordítás összege (millió Ft) (választott bázisév személyi jellegű ráfordítások / választott bázisév átlagos statisztikai állományi létszám) (10 pont)
  6. Saját tőke arányos beruházás [(összes elszámolható költség / választott bázisév saját tőke) *100] (10 pont)
  7. Együttműködő/hálózatosodó KKV-k akkreditált klaszter (továbbiakban: AK) tagságnak számít, ha a támogatást igénylő vállalkozás 2021. március 31. előtti dátummal rendelkezik AK tagsággal (5 pont)
  8. A beruházás25 elmaradott területen kerül megvalósításra. (20 pont)
  9. A projekt költségvetése tartalmaz megújuló energiaforrást hasznosító technológiákat. (10 pont)
  10. A projekt költségvetése tartalmaz tanácsadási szolgáltatást/Képzési szolgáltatást/Üzleti felhőszolgáltatást (10 pont)

Ezekből 41 pontot kell gyűjteni, hogy a teljes összeg (azaz a megpályázott pénz 70%) vissza nem térítendő támogatássá váljon.

Ahol mi segíteni tudunk

Mind a GINOP, mind a VINOP pályázatok esetében fontos szerepe van és lesz a különböző tanácsadási tevékenységeknek. (Az utóbbi tervezete itt érhető el.) Tanácsadási, humán fejlesztési palettánkat a nyitó oldalunkon lehet áttekinteni. Ha pedig valakinek az IFKA szerinti minősített tanácsadás kell, akkor az alábbi szakértői területeken tudunk segítséget nyújtani a hozzánk forduló kis- és középvállalkozásoknak:

  • Az adott vállalkozásra releváns képzési, személyiség- és készségfejlesztő programok kialakítása, képzési terv készítése
  • Munkavállalói értékelési rendszerek (pl.: elkötelezettségi, elégedettségi, teljesítményértékelési rendszerek) kialakítása
  • Vezetői- és menedzsment tanácsadás/fejlesztés

További részletek: https://www.vali.ifka.hu/hu/experts/item/1086

35 éves szervezet- és vezetésfejlesztési tapasztalatunknak köszönhetően – amely a komplex szervezetfejlesztési és kultúraváltási folyamatoktól, egészen a különböző készség- és attitűdfejlesztő programokig terjed – hosszantartó és hatékony megoldást nyújtunk jelenlegi és jövőbeli partnereink részére. Tanácsadóink, trénereink sokoldalú képzettsége, és iparágakon átívelő, változatos tanácsadói és tréneri szakmai tapasztalatok alapján végzik a fejlesztési munkájukat.

Amennyiben kérdése van vagy további információra lenne szüksége kérjük keressen minket a concordia@concordia-od.hu e-mail címen és kollegáink készséggel állnak rendelkezésére.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel:

Érdekel ez a terület