Team coaching

Team coaching

Mi az a team coaching?

Egy közös célokért együtt dolgozó csapat (felsővezetői team, egy szervezeti egység, projekt-team stb.) egészének fejlesztése a belső működés, a gondolatok, érzések és a magatartás szintjén.  A team alapvető jellemzőinek elemzése alapján kikristályosodik a coaching fókusza, s ennek mentén történik a csoport működésének fejlesztése.

A tanácsadó visszajelzéseivel, coaching eszközökkel valamint a témába vágó tudásátadással segíti a problémák eredményes megdolgozását, a reflektálást a mindennapi működésre. Tudatosítjuk a jó, hatékony működés elemeit és keresünk megoldásokat, új utakat a nem előrevivő viselkedések, kommunikációs minták, stratégiák, játszmák stb. megváltoztatására.  A csapat fejlesztése itt munkahelyi közegében éles helyzeteken keresztül valósul meg, ami segíti, hogy az újonnan kialakításra kerülő szokások átültetésre kerüljenek a mindennapokba. A módszer a vezető erősödését is támogatja, mivel nem veszi át tőle az irányítást, moderálást, sőt az Ő külön felkészítése is része a folyamatnak.​

Mi az üzleti haszna a Megrendelő számára: Miért érdemes team coachingot alkalmazni az Ön csapatának? 

  • A folyamatban a vezető és a csoport hatékonysága együtt növekszik, miközben a vezető megerősödik szerepében. 
  • Egyszerre folyik a konkrét munka (feladatok, folyamatok, problémák átbeszélése), és fordítódik le a kívánt működés a mindennapokra. 
  • A résztvevők megismerik egymás erősségeit és korlátait, amelyekre figyelemmel tudnak lenni a munka során, s nem mennek bele az eltérő személyiségtípusokból adódó konfliktusokba. 
  • Azokat a képességeket, készségeket fejleszti, amelyekre a közös célok elérése érdekében különösen szükség van.  
  • Megerősödik a csoport és benne az egyének személyes felelősségvállalása. 

Azok akik a Magyar Multi Program keretében pályáznak illetve azoknak, akik a jövőben a VINOP más pályázati forrásait tervezik igénybe venni  „Az adott vállalkozásra releváns képzési, személyiség- és készségfejlesztő programok kialakítása, képzési terv készítése” kategóriában találnak meg bennünket, mint IFKA minősített szakértőket.

További részletek: https://www.vali.ifka.hu/hu/experts/item/1086

 
További kapcsolódó témák és szolgáltatások:

Csoportos coaching
Önirányító csapatok
Csapatépítés és OutdoorTetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel: