Szellemi edzés reggel: Vezetői hozzáállás szerepe a megtartásban, azaz hibázás fejlesztés vagy fejvesztés terhe mellett?

„Nagyon jó kis műhelymunka alakult ki és mindenki tudott töltődni is, miközben értékes gondolatokkal távoztunk.” (résztvevői visszajelzés)

A szeptember 29-i, ConDi (Concordia Diskurzus) keretében tartott szakmai reggelinken több mint egy tucat érdeklődőt köszönthettünk. Sokféle iparág, különböző cégtípusok és méretek, más és más pozíciók (HR-esek, vezetők, tanácsadók) szemszögéből egy rendkívül inspiráló, tartalmas és izgalmas beszélgetés alakult ki a nap témájáról, a finom falatok és a kávé mellett.  

A „megtartó vezető” ma már önálló fogalommá vált. A nyitó kérdésünk az volt, hogy vajon vendégeink számára mi a legfontosabb megtartó erő? Eddigi tapasztalataink és a témára vonatkozó szakmai kitekintés tükrében sem volt meglepő az eredmény. A válaszok túlnyomó többsége ugyanis a vezetői hatásgyakorlásra, a vezetés humán oldalára vonatkozott. Szó esett arról is, hogy mi és ki alakítja tulajdonképpen a vállalati hibakultúrát, milyen „tünetei” vannak, ha a hibákhoz való vezetői hozzáállás „fejvesztést” eredményez. Végül ötleteket gyűjtöttünk és adtunk ahhoz, hogy mit tehet a vezető, és mit tehet a munkatárs a fejlesztő attitűd kialakításáért és fenntartásáért.

Ez az alkalom is meggyőzött minket arról, hogy szükség van az effajta kötetlen együttlétekre, mind a gondolkodási perspektívák tágítása, mind az másokhoz való közvetlen kapcsolódás és véleménycsere szempontjából. Ezt az is bizonyítja, hogy rendezvényről rendezvényre egyre többen csatlakoznak a ConDi-khoz, és vannak rendszeresen visszatérő résztvevőink is.

Ha kedvet kaptatok Ti is egy reggeli szellemi edzésre, figyeljétek híreinket, és tartsatok velünk a következő események egyikén a Magnet Közösségi Házban!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel:

Érdekel ez a terület