Akikre büszkék vagyunk,
hogy dolgozhattunk velük

AUDI
Autóipar

Győr

A turbulens autóipari környezetben kiemelten fontos a változások kezelése, azoknak a megfelelő módon történő közvetítése, mederben tartása. Az Audi vezető munkatársai számára összeállított változáskezelés tréning ezekre a kihívásokra fókuszált. Kidolgozásában a HR munkatársai és a Concordia tanácsadói közösen vettek részt, és leginkább arra összpontosított, hogy egyénileg miként éljük meg a változást, mit tudunk tenni a bennünk lejátszódó folyamatokkal. Továbbá arra, hogy vezetőként miként lehet a változásokat közvetíteni a munkatársak felé, azokat irányítani.

A változáskezelés tréningen túl közreműködtünk még a belső működést fejlesztő programokban, amelyek az egyes szervezeti egységek vagy projekt csapatoknak segítettek a folyamataik, a kommunikációjuk, az együttműködésük finomításában.

Benteler Automotive
Autóipar

Mór

Termelési, sori vezetők vezetőfejlesztése. A szereptudatosság elmélyítése, a vállalati értékek élővé tétele került a fókuszba. Ezek támogatására a megvalósult tréningek témái voltak az értékek átbeszélése, értelmezése mellett a vezetői kommunikációs stílusok és eszközök, konfliktuskezelés, motiváció, teljesítménymenedzsment és a csapat építése vezetőként a mindennapokban.  A folyamatba bevonódtak a sori vezetők közvetlen vezetői is, azzal, hogy sajátélményt szereztek egy gyorsított tréningen beosztottjaik képzéséből, illetve visszajelző és elvárástisztázó beszélgetésre volt lehetőségük a beosztottjaikkal, azok személyes fejlődési terve mentén. 

A Concordia csapatával való együttműködésem közel 10 évvel ezelőtt kezdődött, és tart azóta is. Ez alatt az idő alatt kiváló munkát nyújtottak az ötletelési fázistól a kivitelezésig, együtt gondolkodva segítették a kollégáimat és engem a helyzethez mért ideális megoldás megtalálásában. Kollégáik személyében naprakész, magas szakmai színvonalon teljesítő, empatikus szakembereket ismerhettem meg, akik egyaránt törekedtek a megbízó és a kollégákkal való kiváló, határidőre történő, időnként kreatív megoldásokat igénylő együttműködésre. Néhányuknak szoros része volt az én személyes fejlődési irányom meghatározásában és elősegítésében is:-) Jó szívvel ajánlom őket legyen szó fejlesztési folyamatról, utánpótlás programról, csoportos coachingról vagy egyéb szervezeti jelenség kezeléséről, amihez szakmai útmutatásra van szükség.

Fenyvesi Klára

HR igazgató

Schréder – Experts in lightability
Elektronika

Pilisszentiván

Lean diagnózis, és annak eredményeként a gyártási folyamatot és az anyagkiszolgálást érintő fejlesztési projekt elindítása és támogatása. A Lean diagnózisra alapozva 20% volumen növekedést mutató termékcsalád gyártási hatékonyságának javítása.

Magyar Telekom
Távközlés, infokommunikáció

Budapest

Szervezet- és vezetésfejlesztésen alapuló kultúraváltási folyamat és együttműködés fejlesztő programok megtartása, a korábbi elődszervezetnél, a Matávnál. Interkulturális program a vegyes tulajdonból fakadó multikulturális felsővezetői csapat részére. Ezen időszakban az informatikai igazgatóság működésének a fejlesztése az Egészséges Szervezet Felmérés mentén.

Az újabb időkben egy belső projektszervezet kultúraváltási és szervezetfejlesztési folyamata. Cél volt a projekt hatékonyságának növelése a projektszervezet átalakításával, racionalizálásával, folyamatainak újragondolásával, a szervezeti kultúra megerősítésével valamint a projekt és a teljes szervezet együttműködésének javításával. Szoros együttműködésben a belső szervezetfejlesztési, projektvezetési és kommunikációs csapattal jövőkép alakítás, a projekt támogatásának erősítése stakeholder menedzsmenttel, belső együttműködés javítása, meeting-kultúra fejlesztése.

Bischitz Johanna
Humán szolgáltatás

Budapest

A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ specialitását az adja, hogy egy szervezeti egységben kezeli a kerület összes humán szolgáltató területen működő intézményeit. A vezetés legfőbb célja az, hogy az integráció adta lehetőségeket minél jobban kihasználja az ellátottak hasznára. Ez mindenképpen új modell, aminek kidolgozása, a tapasztalatok alapján történő finomítása, a különböző területek közötti kommunikáció optimalizálása és a szervezet munkatársai számára való megértetésében, a működésmód elfogadtatásában való segítség volt a megbízásunk lényege.

Ennek keretében workshopokat tartottunk a menedzsmentnek, a különböző alintézmények vezetői csapatainak, továbbá az új modell mentén vezetői készségfejlesztő programokat.

Szerencsejáték
Szerencsejáték iparág

Budapest

Több szervezeti egység számára tartottunk működésfejlesztő, és időnként azzal kombinálva valamilyen célzott készséget fejlesztő programokat. Egyes szervezeti egységeknél ez több éven átívelő, valamelyest egymásra épülő programok voltak, amelyek az együttműködés, a kommunikáció, a változáskezelésen túl a csapatépítést is szolgálták. Programjaink során, a hagyományos indoor elemek mellett, az outdoor fejlesztések módszertanát is beemeltük.

 

A legjobb előzetes ajánlatot tőlük kaptuk, és végül nem is kellett csalatkoznunk. Az alapos előkészítést, a megrendelő igényeinek feltérképezését precíz kivitelezés követte.

A tréning kiváló hangulatban zajlott, a tréner gyorsan megtalálta a közös hangot a csapattal. Pedig nem vagyunk könnyű eset. A menet közben felmerülő új igények kezelésre kerültek, a rugalmas hozzáállásnak köszönhetően mindig a legfontosabb témákat dolgoztuk fel.

Azóta többször dolgoztunk együtt, sőt, a cég más területei is igénybe vették a Concordia szolgáltatását, szintén nagy megelégedésükre.

Horváth Zoltán

Odds Központ Vezető

Budapest Bank
Pénzügyi szolgáltatások

Budapest

A több mint két évtizedre visszanyúló együttműködésünk során számos programban és fejlesztésben támogattuk a Budapest Bankot. Ezek között voltak nemzetközi vezetői készségfejlesztő tréningprogramok adaptálása és megtartása különböző vezetői szintek részére. Többlépcsős vezetői készségfejlesztő folyamatok megtervezése, továbbfejlesztése és levezetése. Ezen belül az önismeret, befolyásolási készségek, konfliktuskezelés, interjútechnika, együttműködés, csapatépítés, a vezető, mint coach szerep fejlesztése, továbbá prezentációs és tárgyalástechnikai készségfejlesztés. Workshop facilitátor képzés. Női vezetői program kidolgozása és megtartása több csoportnak. Legutóbb pedig változáskezelés program vezetőknek és munkatársaknak.

ING Bank
Pénzügyi szolgáltatások

Budapest

Többlépcsős vezetői készségfejlesztő tréningsorozat az értékesítői hálózat részére. A 3 modulból álló képzés fő elemei a vezetők különböző szerepeire fókuszáltak úgy, mint a csapatát építő vezető, a munkatársait fejlesztő vezető, és az értekezleteket, megbeszéléseket hatékonyan facilitáló vezető. Az együttműködésnek része volt a belső tréneri csapat képzései is egy Train-the-trainer program keretében.

"2013-ban kezdődött az együttműködésünk a Concordiával. A megbízás értelmében egy három tréningből álló tréningprogramot vezettünk be értékesítés szervezőink részére csapatépítés/csapatmenedzselés, egyéni fejlesztés és hatékony értekezletvezetés témákban. A programok kidolgozása és az első tréningek megtartása során a Concordia szakértői és trénerei mély és alapos szakmai tudásról tettek tanúbizonyságot. Együttműködésünk részét képezte saját tréner partnereink felkészítése is, amely során a Concordia munkatársai részéről maximális rugalmasságot, segítőkészséget és támogató hozzáállást tapasztaltunk. Bátran ajánlom a Concordiával való együttműködést mindazoknak, akik számára a gyakorlatiasság, a tanultak azonnali alkalmazhatósága mellett a szilárd, empirikusan helytálló elméleti alapok is fontosak."

Mezőffy Bálint

Képzési tanácsadó, tréner

Magyar Posta
Logisztika

Budapest

A Magyar Posta jövőképének megalkotása a szervezet széles rétegeinek bevonásával, és a jövőkép lebontása, akciótervesítése szervezeti egységenként, minden szervezeti szinten, valamint az egyes területek közötti együttműködés fejlesztése. Ezen folyamat részeként több nagycsoportos (100+ fős) műhelymunka  levezetése, amelyek a jövőkép véglegesítését és annak legörgetését szolgálták.

Lufthansa Technik
Karbantartás

Budapest

Komplex, többlépcsős, minden vezetői szintet átfogó vezetésfejlesztési tréningsorozat, együttműködés fejlesztő programok, valamint kommunikáció, prezentációtechnika, érveléstechnika és időgazdálkodás tréningek, közép- és felsővezetők számára. Felsővezetői működésfejlesztő műhelymunkák, valamint nagycsoportos működésfejlesztő workshopok.

2008-ban kezdtük meg együttműködésünket a Concordiával, egy az egész vállalatot érintő vezetőképző program kidolgozása kapcsán. Egy igazi partnert ismertünk meg bennük. A Concordia csapata nagyon könnyen integrálódott a mindennapi életünkbe, így alaposan megismerték igényeinket, ezáltal egy nagyon hatékony és testreszabott programot sikerült létrehozni és működtetni.

Fáy János

HR igazgató

Continental
Autóipar

Budapest, Ingolstadt

Szervezeti diagnózis saját fejlesztésű ún. Egészséges Szervezet kérdőív mentén. Kérdőív felvétele a teljes szervezetben, annak alapján helyzetfeltárás készítése, jövőkép meghatározása, illetve később a visszamérés megvalósítása is. Ebből kiindulva a teljes vállalatot érintő szervezetfejlesztési folyamat és vezetői készségfejlesztő programok kidolgozása. Az új kultúra elvárásaihoz igazodó vezetésfejlesztési programok kidolgozása felsővezetők, középvezetők és újonnan kinevezett sori vezetők számára. A változást és kultúraváltást támogató team coachingok tartása középvezetők számára és egyéni coaching felsővezetők részére.

A budapesti gyár mellett Ingolstadtban is közreműködtünk egy hasonló szervezeti diagnózis megvalósításában, illetve annak visszajelzésében és a jövőkép kialakításában.

2013. augusztus végén jelentettük be Budapesten hivatalosan is, hogy szeptembertől új megbízatást kaptam Németországban. Visszatekintve az elmúlt hat és fél évre számos kiváló eredményt sikerült elérnünk a budapesti gyárban. Különösen a Himalaya projektre vagyok rendkívül büszke. A Concordia támogatásával közösen létrehoztunk egy új szervezeti kultúra- és vezetőfejlesztési programot annak érdekében, hogy továbbfejlődésünket biztosítsuk és megtanuljuk, hogyan lehet eredményesebben együttműködni mind csapaton belül, mind más gyáregységekkel illetve központi területekkel karöltve. Itt jelentős fejlődés tapasztalható a 2011-es projektindítás óta, amely megmutatkozik a mindennapi munkánkban is.

Luc Quisthoudt

Gyárigazgató

Grundfos Hungary
Gépipar

Tatabánya

Vezetői ismeretek és készségek fejlesztése régebben vezetőként dolgozó és frissen kinevezett középvezetőknek. Egyéves vezetőképző program felépítése, testre szabása és megtartása, melynek külön blokkja volt a „vezető, mint coach” program. A 4 párhuzamos csoport egyenként 4 tréningblokkban kopott képzést, amely blokkokat minden esetben a tanulást erősítő, a hatékonyságot növelő group coachingok is követtek.

Konzultációs lehetőség